10. juli 2020
- Der er tilstrækkeligt med bevismateriale til at rejse anklage mod Aleksandr Petrov og Ruslan Boshirov for angrebet i Salisbury, siger Scotland Yard om to russiske statsborgere.
- Der er tilstrækkeligt med bevismateriale til at rejse anklage mod Aleksandr Petrov og Ruslan Boshirov for angrebet i Salisbury, siger Scotland Yard om to russiske statsborgere.
Foto: Handout/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storbritannien efterlyser russere i nervegift-sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storbritannien efterlyser russere i nervegift-sagen

Premierminister Theresa May: De to mænd bag nervegiftangreb er fra Ruslands efterretningstjeneste GRU.

Verden - 05. september 2018 kl. 12:10
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To mænd, der er efterlyst af de britiske myndigheder for nervegiftangrebet i Salisbury, er officerer i Ruslands militære efterretningstjeneste GRU.

Det siger Theresa May, den britiske premierminister.

Det britiske politi udstedte tidligere onsdag en anholdelsesordre på de to mænd, der anklages for giftangrebet mod den tidligere russiske agent Sergej Skripal og hans datter i Storbritannien i marts.

arrow Læs også: Samuelsen: Ikke længere tvivl om Ruslands ansvar for giftangreb

- Der er tilstrækkeligt med bevismateriale til at rejse anklage mod Aleksandr Petrov og Ruslan Bosjirov for angrebet i Salisbury, siger Scotland Yard ifølge BBC.

Reuters citerer en talsmand for premierministeren for at sige, at Storbritannien på et møde i FN's Sikkerhedsråd torsdag vil fremlægge sine beviser og forklare sagen.

De britiske myndigheder vil ikke kræve de to mænd udleveret fra Rusland, da landet ikke udleverer statsborgere til retsforfølgelse i andre lande.

De to mænd ankom ifølge politiet til Gatwick lufthavn fra Moskva den 2. marts og boede på City Stay Hotel i Bow Road i det østlige London, inden de tog til Salisbury 4. marts, hvor der blev smurt nervegift på Skripals dør.

Nervegiften var i en falsk parfumeflaske.

Der er fundet spor af giften på hotellet i London, siger politiet.

Talsmænd for de russiske myndigheder siger, at de aldrig har hørt om de to mænd, og at der er tale om manipulerede oplysninger fra de britiske myndigheders side.

Rusland har konsekvent afvist beskyldningerne om, at det står bag angrebet i Salisbury.

De to eftersøgte er russiske statsborgere, som menes at have anvendt andre navne end deres egne. De er omkring 40 år, hedder det.

Skripal og hans datter, Julia, blev 4. marts fundet bevidstløse på en bænk i Salisbury. De britiske myndigheder mener, at de to blev forgiftet med novichok.

Det er en nervegift, som blev udviklet i Sovjetunionen i slutningen af den kolde krig.

Sagen førte til udvisning af diplomater og en ophedet ordkrig mellem Rusland og Storbritannien.

I juni blev en 45-årig britisk mand og hans 44-årige veninde forgiftet med den sovjetiske nervegift. Kvinden døde som følge af forgiftningen.

Britisk politi har arbejdet ud fra den tese, at parret, der blev forgiftet i Amesbury, kom i kontakt med efterladenskaber fra attentatet mod Sergej og Julia Skripal.

Politiet bekræfter onsdag, at efterladenskaber af nervegiften var i en parfumeflaske, som det britiske par havde fundet.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?