22. oktober 2021
Når chokket efter fredagens terrorangreb i Norge har lagt sig, vil regeringen tage initiativ til en grundig vurdering af sikkerheden i landet, siger statsminister Jens Stoltenberg. (Foto: BERIT ROALD/SCANPIX DANMARK 2011)
Når chokket efter fredagens terrorangreb i Norge har lagt sig, vil regeringen tage initiativ til en grundig vurdering af sikkerheden i landet, siger statsminister Jens Stoltenberg. (Foto: BERIT ROALD/SCANPIX DANMARK 2011)
Foto: Berit Roald /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stoltenberg vil granske politi-indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stoltenberg vil granske politi-indsats
Norge vil kigge sikkerheden efter i sømmene, siger statsminister Jens Stoltenberg.
Opdateret 17. oktober 2014 kl. 16:04
Verden - 27. juli 2011 kl. 15:28
Af Ritzau
Når chokket efter fredagens terrorangreb i Norge har lagt sig, vil regeringen tage initiativ til en grundig vurdering af sikkerheden i landet, siger statsminister Jens Stoltenberg.

- Efter efterforskningen og efter, at vi på en måde er kommet igennem den periode, som vi befinder os i nu, hvor vi trøster de efterladte, skal vi gennemgå alle de erfaringer, vi har fra operationen, siger Stoltenberg på et pressemøde for internationale medier.
arrow Læs også: Forsvarer: Breivik får maksimal straf

På spørgsmålet om, hvorvidt det medfører en gennemgang af sikkerhedstiltagene, svarer Stoltenberg, at "det vil komme i tiden efter".

Norsk politi er blevet kritiseret for, at det tog for lang tid, inden de første politifolk nåede frem til Utøya, hvor 68 personer blev dræbt.

Inden da havde gerningsmanden, Anders Behring Breivik, bragt en bombe til sprængning i Oslo, hvilket betød, at store dele af politistyrken var samlet der.

På pressemødet understregede Stoltenberg atter, at Norge ikke lader sig intimidere af fredagens blodige terrorangreb.

- Dette er et angreb på vore fundamentale værdier om frihed og demokrati. I Norge har vi besvaret dette angreb ved at vise sympati for de berørte, siger Stoltenberg.

- Vold kan aldrig tillades, og vi vil møde angrebet med mere demokrati og åbenhed, understreger han.

Bomben i Oslo og massakren på øen Utøya, hvor medlemmer af Arbeiderpartiets ungdomsafdeling holdt sommerlejr, vil ifølge Stoltenberg kun føre til øget interesse for politik blandt nordmændene.

- Jeg tror, at resultatet af dette vil være større deltagelse og mere politisk aktivitet, siger han.

Samtidig takker Stoltenberg det internationale samfund for støtten efter fredagens angreb, som han betegner som "en national tragedie".

- Vi sætter pris på den støtte, vi har oplevet fra det internationale samfund i de seneste dage, siger den norske statsminister ifølge nyhedsbureauet NTB
arrow Breivik tæt på at dræbe udlejers kæreste
29. juli 2011 kl. 02:09 Opdateret: kl. 16:04
arrow Politiet har 700 vidner i norsk terrorsag
29. juli 2011 kl. 01:52 Opdateret: kl. 16:04
arrow 23 sårede stadig indlagt på Oslos sygehuse
28. juli 2011 kl. 15:20 Opdateret: kl. 16:04
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?