23. oktober 2021
Den norske statsminister, Jens Stoltenberg, var meget berørt, da han mødte pressen efter sit møde med ofre.
 --Norwegian Prime Minister Jens Stoltenberg reacts after comforting survivors and family members at a hotel in Sundvollen, northwest of Oslo July
Den norske statsminister, Jens Stoltenberg, var meget berørt, da han mødte pressen efter sit møde med ofre. --Norwegian Prime Minister Jens Stoltenberg reacts after comforting survivors and family members at a hotel in Sundvollen, northwest of Oslo July
Foto: Fabrizio Bensch/ Scanpix /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stoltenberg: Vi er et land i dyb sorg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stoltenberg: Vi er et land i dyb sorg
Den norske statsminister, Jens Stoltenberg, var meget berørt, da han mødte pressen efter sit møde med ofre.
Opdateret 17. oktober 2014 kl. 16:04
Verden - 23. juli 2011 kl. 15:35
Af Ritzau
Norges statsminister Jens Stoltenberg har lørdag eftermiddag besøgt Sundvolden Hotel nordvest for Oslo. Her er samlet overlevende og ofre for fredagens massakre på øen Utøya, hvor mindst 84 er blevet skudt og dræbt.
arrow Læs også: Breiviks mor vil ikke se sin søn

- Det har gjort vældigt indtryk på mig at møde de pårørende, der har mistet det kæreste, de har, deres børn. Vi er et land i dyb sorg, siger en stærkt følelsespåvirket Jens Stoltenberg.

Statsministeren erkender, at han har det meget svært, fordi det er en uhyre vanskelig situation. Han mener samtidig, at det en god følelse at få mulighed for at møde ofrene og de pårørende og at fortælle dem, at hele det norske folk føler med dem.

- Jeg har udtrykt medfølelse omsorg og varme - ikke bare på vegne af mig selv, men på vegne af et helt folk, men jeg formidler også støtte fra en hel verden, der tænker på dem. Det giver dem ikke livet tilbage, men lindrer forhåbentlig, siger Stoltenberg.

Jens Stoltenberg gentager sin udtalelse om, at hans ungdoms paradis på Utøya, der hver sommer er hjemsted for Arbeiderpartiets Ungdomsforbunds sommerlejr, fredag i løbet af få timer blev ændret til et helvede.

- Det varmer, når de unge mennesker giver udtryk for, at de ikke lader sig kue, men at de vil tage Utøya tilbage. Og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at hjælpe dem med at realisere det, siger Stoltenberg.

Den bedste måde at hædre de døde på er ved ikke at lade sig skræmme. De unge erklærer, at de vil tage Utøya tilbage. De unge vil vise, at det ikke lader sig gøre at skræmme politiske aktive til tavshed, lyder det fra Stoltenberg foran Sundvolden Hotel.
arrow Bølge af sympati styrker Arbeiderpartiet
31. juli 2011 kl. 14:42 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik blev forsinket af trafikkø
31. juli 2011 kl. 12:32 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik kræver regeringens afgang
31. juli 2011 kl. 12:07 Opdateret: kl. 16:04
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?