26. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stoltenberg: Domstolen bestod testen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stoltenberg: Domstolen bestod testen
Norges statsminister afviser at ville kommentere dommen over Anders Behring Breivik, men anerkender retten.
Verden - 24. august 2012 kl. 21:16
Af Ritzau
Oslo tingrett har bestået testen, mener Norges statsminister, Jens Stoltenberg, der samtidig afviser at ville kommentere dommen.

- Denne sag har været ført på retsstatens grund, noget som blandt andet betyder uafhængige domstole. Det indebærer også, at politikere ikke skal mene noget om dommen, siger Stoltenberg.
arrow Læs også: 9 ud af 10 nordmænd: Dommen er rigtig

Han tror, at der nu bliver sat et punktum for retssagen.

- Men 22. juli vil leve med os i mange år fremover, selv om retssagen ser ud til at nå en afslutning. Den har været ført på en anstændig måde og har været samfundets opgør med gerningsmanden og hans handlinger, siger statsministeren.

Han tilføjer, at det har været tungt for mange at høre grusomhederne fortalt på ny, men at det er nødvendigt i et retssamfund.

- I dag bliver vi mindet om, hvem 22. juli egentlig handler om: Dem, der blev dræbt, de efterladte og pårørende, og dem, der er direkte berørt, siger statsministeren i en pressemeddelelse.

Han mener, at domstolen har bestået testen, og at det norske samfund har håndteret retssagen på en måde, der står respekt om - også i udlandet.

For den norske statsminister er 22. juli dog ikke overstået. På tidsdag skal han fremlægge 22. juli-kommissionens rapport for Stortinget. En rapport, der retter en sønderlemmende kritik af det norske beredskab og i særdeleshed af det norske politi.

Stoltenberg har efter fremlæggelsen af rapporten 19. august kommenteret den og sagt, at han vil tage et ansvar uden dog at være meget mere konkret. Justitsministeren gik af i november, og kort efter rapportens offentliggørelse afgik også politidirektøren.

Jens Stoltenberg tager et ansvar og agter ikke at afgå som statsminister.
arrow Breivik-dom går verden rundt
25. august 2012 kl. 06:13 Opdateret: kl. 06:15
arrow Norsk advokat ønsker debat om dødsstraf
24. august 2012 kl. 23:51 Opdateret: kl. 23:53
arrow Dommer bremser Breivik i uhyrligt udsagn
24. august 2012 kl. 21:03 Opdateret: kl. 07:19
Stemmer du til kommunalvalget i år?