12. maj 2021
Samtlige dieselbusser i USA's offentlige transportsystem bør udskiftes med grønne alternativer, der ikke forurener. Det foreslår to fremtrædende medlemmer af Senatet. Billedet viser hybridbusser, der anvender både elektricitet og diesel, i New York City.
Samtlige dieselbusser i USA's offentlige transportsystem bør udskiftes med grønne alternativer, der ikke forurener. Det foreslår to fremtrædende medlemmer af Senatet. Billedet viser hybridbusser, der anvender både elektricitet og diesel, i New York City.
Foto: Angela Weiss/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Senatorer foreslår at udskifte USA's busser med elkøretøjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Senatorer foreslår at udskifte USA's busser med elkøretøjer

Senator Chuck Schumer vil udskifte dieselbusser i USA's offentlige transportsystem med grønne alternativer.

Verden - 04. maj 2021 kl. 23:03
Af Ritzau

To højtstående demokrater i USA's Senat foreslår at udskifte samtlige 70.000 busser i landets offentlige transportsystem med elektriske køretøjer.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Senatets flertalsleder, Chuck Schumer, der står bag forslaget sammen med udvalgsformand Sherrod Brown, er kun to procent af de nuværende busser nuludledningskøretøjer.

Det vil ifølge de to senatorer koste 73 milliarder dollar - eller godt 451 milliarder kroner - at skifte til udelukkende elektriske busser.

Alle nye busser, der bliver købt, skal være produceret i USA, foreslår de.

Chuck Schumer præsenterede udspillet "Green New Wheel" foran en busterminal i New York City tirsdag.

- Alt for mange busser udspyr beskidt diesel. Det rammer arbejderne, det rammer pendlerne, og det rammer alle, sagde Schumer, der er valgt i New York, ifølge avisen New York Daily News.

Chuck Schumer sagde ikke noget om, hvor lang tid det vil tage at gennemføre planen, hvis den skulle få politisk opbakning.

USA's præsident, Joe Biden, der også er demokrat, fremlagde i april en langsigtet plan for at opgradere og udbygge infrastrukturen i landet og samtidig skabe flere arbejdspladser.

I planen er der afsat 25 milliarder dollar til at producere flere busser, som ikke forurener.

Men ifølge Chuck Schumer er der brug for yderligere 50 milliarder dollar for at realisere hans plan om, at samtlige busser skal være eldrevne.

- Han har givet os en start, men det er ikke nok, siger Schumer om Biden.

Det Hvide Hus har ikke kommenteret udspillet fra de to senatorer, skriver New York Daily News.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?