27. november 2020
Amy Coney Barrett er opvokset i Louisiana i det såkaldte bibelbælte og er stærkt troende. Hun gik i en katolsk skole som barn, og som voksen har hun tilbragt meget af sin karriere som akademiker ved det ligeledes katolske universitet Notre Dame i Indiana.
Amy Coney Barrett er opvokset i Louisiana i det såkaldte bibelbælte og er stærkt troende. Hun gik i en katolsk skole som barn, og som voksen har hun tilbragt meget af sin karriere som akademiker ved det ligeledes katolske universitet Notre Dame i Indiana.
Foto: Pool/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Senatet skal stemme om Trumps kandidat til højesteret mandag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Senatet skal stemme om Trumps kandidat til højesteret mandag

Datoen tyder på, at republikanerne tror, at de har nok stemmer til at indsætte Amy Coney Barrett før valget.

Verden - 21. oktober 2020 kl. 00:32
Af Ritzau

Senatet i USA skal stemme om en godkendelse af kandidat til højesteret Amy Coney Barrett på mandag.

Det bekræfter Republikanernes flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell, tirsdag.

- Vi vil stemme for at bekræfte den kommende højesteretsdommer Barrett på mandag, siger han på en pressekonference.

- Det vil være endnu en stor bedrift i vores bestræbelser på at fylde domstolene, de føderale domstole, med mænd og kvinder, som tror på forestillingen om, at det er en dommers opgave faktisk at følge loven, siger Mitch McConnell.

Afstemningen mandag finder sted otte dage før præsidentvalget 3. november.

Flere iagttagere påpeger, at fastsættelsen af datoen for afstemningen tyder på, at Republikanerne allerede nu føler sig sikre på, at partiet har nok stemmer til at kunne indsætte Barrett før valget.

Den 48-årige konservative Amy Coney Barrett er nomineret af præsident Donald Trump til den ledige plads i USA's højesteret efter det afdøde liberale ikon Ruth Bader Ginsburg.

En endelig godkendelse af Barrett i Senatet vil give et konservativt flertal på 6-3 ved USA's øverste domstol, hvor de ni dommere sidder for livet.

Demokratiske senatorer har opfordret deres republikanske kolleger til at respektere et fire år gammelt løfte om ikke at indsætte en ny højesteretsdommer så tæt på et præsidentvalg.

Men appellen har ikke båret frugt, og Republikanerne er gået videre med planen om at indsætte Amy Coney Barrett.

For godt fire år siden blokerede Republikanerne selv for, at den daværende demokratiske præsident, Barack Obama, kunne udnævne en højesteretsdommer.

Det skete dengang med argumentet om, at det var forkert at gøre ti måneder før et præsidentvalg.

Da Republikanerne kontrollerer både Det Hvide Hus og Senatet, er partiet dog i sin fulde ret til at udnævne en ny højesteretsdommer.

Republikanerne har et flertal på 53-47 i Senatet. På trods af at der er tvivl om to republikanske senatorers opbakning, ser partiet ud til at have de fornødne stemmer til at få Barrett godkendt.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?