4. april 2020
Senator Bernie Sanders erklærede natten til søndag sejr efter vælgermøderne i den amerikanske delstat Nevada. Efter allerede at have vundet primærvalg i de første to delstater, Iowa og New Hampshire, ser han således ud til at have cementeret sin føring i feltet frem mod at blive Demokraternes præsidentkandidat.
Senator Bernie Sanders erklærede natten til søndag sejr efter vælgermøderne i den amerikanske delstat Nevada. Efter allerede at have vundet primærvalg i de første to delstater, Iowa og New Hampshire, ser han således ud til at have cementeret sin føring i feltet frem mod at blive Demokraternes præsidentkandidat.
Foto: Mike Segar/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Selvsikre Sanders ser frem til at besejre Donald Trump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvsikre Sanders ser frem til at besejre Donald Trump

Efter sin erklærede sejr i Nevada har Sanders skiftet fokus fra sine demokratiske rivaler til præsident Trump.

Verden - 23. februar 2020 kl. 03:17
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en selvsikker Bernie Sanders, der natten til søndag dansk tid gik på scenen foran sine støtter for at erklære sejr efter lørdagens vælgermøder i Nevada.

Det skete, efter at den foreløbige optælling natten til søndag dansk tid viste en overbevisende føring til den 78-årige senator, mens også flere amerikanske mediers prognoser spåede ham som en sikker sejrherre.

arrow Læs også: Clint Eastwood dropper Trump-støtte og peger på Bloomberg

- Vi vandt vælgermøderne i Iowa, vi vandt primærvalget i New Hampshire, og ifølge prognoserne har vi nu vundet vælgermøderne i Nevada, lød det fra Sanders.

I talen erklærede han, at han vil vinde Demokraternes nominering i juli og dermed blive Demokraternes præsidentkandidat.

Og derefter er han klar til at besejre den republikanske præsident, Donald Trump, lod han forstå.

Han holdt sin tale ved et vælgermøde i Texas, som er en af de stater, der holder primærvalg på den såkaldte Supertirsdag 3. marts.

- Vi har skabt en bevægelse på tværs af generationer, på tværs af racer, som ikke bare vil vinde i Nevada, men som vil brede sig over hele landet.

Under sin tale i Texas - som er en af de største og vigtigste delstater - sagde Sanders således, at han her vil kunne besejre Trump, hvis han bliver Demokraternes præsidentkandidat.

- Vi kommer til at vinde den demokratiske nominering i Texas, sagde han og tilføjede:

- Præsidenten bliver hurtigt meget, meget vred, så I skal ikke sige det til ham, men vi kommer også til at besejre ham i Texas.

Han præsenterede samtidig sin hustru Jane Sanders på scenen som "den næste førstedame".

Ifølge The Guardian adskiller Sanders' attitude efter valget i Nevada sig markant fra hans demokratiske konkurrenters.

- Med sin førerposition cementeret fokuserer han på Donald Trump og sit hovedbudskab om økonomisk retfærdighed, mens han næsten ikke kommenterer på sine demokratiske rivaler, skriver avisen.

arrow Lektor: Nu er Sanders blevet langt sværere at slå
23. februar 2020 kl. 09:57 Opdateret: kl. 09:58
arrow FAKTA: Sådan foregik vælgermøderne i Nevada
23. februar 2020 kl. 04:47 Opdateret: kl. 04:48
arrow FAKTA: Vejen til Demokraternes nominering
23. februar 2020 kl. 02:20 Opdateret: kl. 02:22