23. september 2020
Fire personer, herunder gerningsmanden, er blevet dræbt, og flere blev såret under et angreb på en flådebase i den amerikanske delstat Florida fredag. Her skød en saudiarabisk soldat ifølge amerikanske myndigheder flere personer, inden han selv blev dræbt.
Fire personer, herunder gerningsmanden, er blevet dræbt, og flere blev såret under et angreb på en flådebase i den amerikanske delstat Florida fredag. Her skød en saudiarabisk soldat ifølge amerikanske myndigheder flere personer, inden han selv blev dræbt.
Foto: Josh Brasted/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Saudisk soldat lagde manifest mod ondskab op inden angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Saudisk soldat lagde manifest mod ondskab op inden angreb

En mand, som menes at have dræbt flere på amerikansk flådebase fredag, lagde manifest på Twitter inden angreb.

Verden - 07. december 2019 kl. 05:03
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En soldat fra det saudiarabiske luftvåben lagde et kort manifest på Twitter, inden han fredag ifølge amerikanske myndigheder dræbte tre personer på en flådebase i delstaten Florida.

Det oplyser Site Intelligence Group, der er en amerikansk ngo, der overvåger jihadistiske medier. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ngo'en har identificeret manden, der i sit manifest skriver:

- Jeg er imod det onde, og Amerika som helhed er blevet til en ond nation.

- Jeg er ikke imod jer, bare fordi I er amerikanere, jeg hader jer ikke på grund af jeres frihedsrettigheder, jeg hader jer, fordi I hver dag støtter, finansierer og begår kriminalitet ikke bare mod muslimer, men også mod menneskeheden.

Oplysningerne fra Site er ikke blevet bekræftet af amerikanske myndigheder. Ifølge ABC News er efterforskere ved at undersøge, om teksten rent faktisk er blevet skrevet af ham, der er blevet identificeret som gerningsmanden.

Twitter-kontoen, der offentliggjorde manifestet, er blevet lukket ned. Den pågældende konto havde fordømt amerikansk støtte til Israel og havde blandt andet et citat fra den tidligere al-Qaeda-leder Osama bin Laden.

Gerningsmanden nåede at dræbe tre med skud i en undervisningsbygning på basen Naval Air Station Pensacola, inden han selv blev skuddræbt.

Derudover er flere blevet såret, heriblandt to betjente, som rykkede ud til skyderiet.

Kaptajn Timothy Kinsella, der er øverstbefalende på basen, oplyser, at gerningsmanden modtog træning inden for luftvåbnet. Han var en af "et par hundrede" udenlandske studerende på basen.

Naval Air Station Pensacola ligger nær Floridas grænse til delstaten Alabama og er et større uddannelsessted for flåden.

Der arbejder 16.000 militærfolk og 7400 civile på basen.

Præsident Donald Trump skrev fredag aften dansk tid på Twitter, at han talte med Saudi-Arabiens kong Salman efter skyderiet, og at kongen sagde undskyld.

Har debatten om sexisme taget overhånd?