15. august 2020
Den amerikanske præsident, Donald Trump, risikerer at få en rigsretssag på halsen i det nye år, men Anders Agner, der er redaktør ved netmediet Kongressen.com vurderer, at Trump vil komme nærmest uskadt ud af en sådan. På billedet ses præsidenten med USA's førstedame, Melania Trump, og vicepræsident Mike Pence.
Den amerikanske præsident, Donald Trump, risikerer at få en rigsretssag på halsen i det nye år, men Anders Agner, der er redaktør ved netmediet Kongressen.com vurderer, at Trump vil komme nærmest uskadt ud af en sådan. På billedet ses præsidenten med USA's førstedame, Melania Trump, og vicepræsident Mike Pence.
Foto: Yuri Gripas/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Redaktør: Især Demokraterne kan tabe på sag mod Trump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Redaktør: Især Demokraterne kan tabe på sag mod Trump

Megen snak om mulig rigsretssag mod Donald Trump fjerner vigtig taletid for Demokraterne, mener redaktør.

Verden - 13. december 2019 kl. 18:11
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Meget tyder på, at der kommer en rigsretssag mod USA's præsident, Donald Trump, i begyndelsen af det nye år. Men selv om det er præsidenten, der i givet fald vil stå anklaget, kan sagen især koste Demokraterne dyrt.

arrow Læs også: USA's højesteret skal afgøre sager om Trumps skattepapirer

Det vurderer Anders Agner, der er redaktør ved netmediet Kongressen.com.

- Den her sag er ikke helt uden risici for Demokraterne. Meget af den tid, de kunne have brugt til at tale om dem selv, og hvad de vil, bliver i stedet brugt på Trump, siger han.

Et telefonopkald mellem Trump og Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, i sommer er grunden til, at Trump risikerer at skulle for en rigsret i det nye år.

Præsidenten kritiseres for at have forsøgt at presse Zelenskij til at undersøge Joe Biden og dennes søn for korruption.

Demokraten Biden er en af Trumps politiske ærkerivaler og blandt favoritterne til at blive Demokraternes kandidat ved præsidentvalget næste år.

Fredag anbefalede et flertal i Retsudvalget i Repræsentanternes Hus, at der formelt indledes en rigsretssag mod præsidenten. Det formodes, at en sådan vil kunne blive ført i begyndelsen af det nye år.

Selv hvis Donald Trump ender i en sådan sag, er det ikke særlig sandsynlig, at hans vil tage stor skade af det, mener redaktør Anders Agner.

- Trumps chancer for at overleve en rigsretssag er gode, fordi der er et flertal i Senatet bag ham, som ser ud til at være intakt. Så længe det er forholdene, er der intet at være bange for for Trumps vedkommende, siger Anders Agner.

Ifølge ham brugte Demokraterne dyrebar taletid op til det seneste præsidentvalg i 2016 på at tale skidt om Donald Trump. Det førte til, at Demokraternes egne mærkesager og politiske mål ikke kom klart frem til folket.

- Der er ikke en eneste af Trumps vælgere, der er blevet grebet af en lyst til at stemme demokratisk i stedet for. Hvis han - som det ventes - ikke vælges, får han endnu en mulighed for at sige, at han er folkets mand mod systemet.

- Demokraterne har brugt utroligt meget tid på det her, og hvis Trump ikke bliver fjernet, skal de nok vælge at bruge tiden på at snakke om sig selv i stedet, siger Anders Agner.

En eventuel rigsretssag mod Trump vil være den tredje mod en siddende amerikansk præsident.

arrow Retsudvalg i Repræsentanternes Hus vil have rigsretssag
13. december 2019 kl. 16:14 Opdateret: kl. 16:16
arrow Retsudvalg klar til at stemme om tiltale mod Trump
13. december 2019 kl. 09:48 Opdateret: kl. 09:50
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?