2. juni 2020
Flere hundrede udenlandske mistænkte sympatisører af IS er flygtet fra lejren Ayn Issa efter Tyrkiets invasion af det nordlige Syrien.
Flere hundrede udenlandske mistænkte sympatisører af IS er flygtet fra lejren Ayn Issa efter Tyrkiets invasion af det nordlige Syrien.
Foto: Ozan Kose/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Red Barnet vil have børn hjem fra Syrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Red Barnet vil have børn hjem fra Syrien

Red Barnet opfordrer regeringer til at få kvinder og børn hjem fra Syrien, hvor Tyrkiet har invaderet.

Verden - 13. oktober 2019 kl. 16:23
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Save the Children, Red Barnets internationale afdeling, opfordrer Europas regeringer til at få børn og kvinder, der er deres statsborgere, hjem fra det nordøstlige Syrien.

Det gør foreningen, efter at flygtningelejre er blevet fanget i Tyrkiets invasion af det nordøstlige Syrien. Tidligere søndag blev lejren Ayn Issa, hvor tusindvis af mistænkte Islamisk Stat-sympatisører sidder, fanget i konflikten.

arrow Læs også: EU-lande lover hinanden et stop for våbeneksport til Tyrkiet

Efter at de kurdiske styrker, der er under angreb, ikke kunne holde styr på lejren, er hundredvis flygtet fra den.

- Hundreder af kvinder og børn med forbindelse til Islamisk Stat er flygtet fra et anneks i Ayn Issa-lejren. Annekset var hjem for 249 kvinder og 700 børn med forbindelse til Islamisk Stat, skriver Save the Children i en udtalelse og fortsætter:

- Rapporter siger nu, at annekset er fuldkomment tømt for udenlandske kvinder, og at maskede mænd på motorcykler cirkler om lejren.

Det kurdiske mindretal medvirkede i kampen mod Islamisk Stat, og tusindvis af tilfangetagne mistænkte medlemmer og sympatisører har siddet i lejre under kurdisk kontrol.

Tidligere har den danske regering meldt ud, at omkring 30 danske børn sad i lejrene. Save the Children advarer imod, at de nu kan forsvinde i det kaos, der er opstået efter Tyrkiets invasion.

En kurdisk talsmand har tidligere sagt, at der var norske og svenske kvinder og børn blandt de flygtede.

- Vi opfordrer igen alle regeringer til at repatriere deres borgere, mens de kan. Muligheden er hastigt ved at forsvinde.

- Vi har fået rapporter om, at myndighederne på stedet har taget nogle af de udenlandske kvinder til andre placeringer, men mange er flygtet og nogle er forsvundet, siger Sonia Kush, Save the Childrens indsatsleder i Syrien, i en udtalelse.

arrow Erdogan: Amerikansk tilbagetrækning i Syrien er positiv
14. oktober 2019 kl. 11:33 Opdateret: kl. 11:34
arrow Ministre i EU fordømmer Tyrkiet og kræver stop for våbensalg
14. oktober 2019 kl. 08:55 Opdateret: kl. 08:56
arrow Fransk tilbagetrækning i Syrien kan være undervejs
14. oktober 2019 kl. 02:06 Opdateret: kl. 02:08
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?