2. december 2020
Onsdag var syvende dag i træk, at der var masseprotester mod regeringen i i Thailands hovedstad Bangkok og andre dele af landet. Thailands regering har torsdag ophævet en nødretstilstand i et forsøg på at nedtrappe urolighederne
Onsdag var syvende dag i træk, at der var masseprotester mod regeringen i i Thailands hovedstad Bangkok og andre dele af landet. Thailands regering har torsdag ophævet en nødretstilstand i et forsøg på at nedtrappe urolighederne
Foto: Mladen Antonov/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Presset thailandsk regering ophæver nødretstilstand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Presset thailandsk regering ophæver nødretstilstand

De seneste syv dage har der været store demonstrationer i Bangkok, som regeringen har forsøgt at stoppe.

Verden - 22. oktober 2020 kl. 07:41
Af Ritzau

Thailands regering har torsdag ophævet den nødretstilstand, som blandt andet har medført forbud mod forsamlinger på mere end fire mennesker.

Det står der i Royal Gazette, en officiel udgivelse, der fungerer som regeringens talerør. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Nødretstilstanden blev indført i et forsøg på at sætte en stopper for store demonstrationer mod premierminister Prayuth Chan-o-Cha og monarkiet.

Demonstrationerne er dog fortsat.

Nødretstilstanden er blevet ophævet fra klokken 12 lokal tid torsdag, står der ifølge AFP.

- Den igangværende voldelige situation, der har ført til, at vi har meddelt en nødretstilstand, er blevet mindre alvorlig og er nu en situation, hvor embedsmænd og statslige organer igen kan opretholde de almindelige love, står der i Royal Gazette ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Onsdag var syvende dag i træk, at der var masseprotester i hovedstaden Bangkok og andre dele af Thailand.

Alt i alt har demonstrationerne stået på i tre måneder.

Onsdag lokal tid sendte prodemokratiske demonstranter et brev til premierministeren med et krav om, at han skulle træde tilbage i løbet af tre dage.

Protestlederen Patsaravalee Tanakitvibulpon sagde i en tale til titusinder af demonstranter, der onsdag aften var samlet ved regeringskvarteret, at "kampen er ikke slut, før han træder tilbage".

Kort efter blev hun anholdt for en påstået forseelse under en demonstration i sidste uge. Det oplyste politiet ifølge en videoudsendelse fra protesten i Bangkok.

Snesevis af demonstranter er blevet anholdt i de seneste to uger, heraf mange ledende aktivister.

Premierminister Prayuth siger, at han ophæver nødretstilstanden som "et første skridt for at nedtrappe situationen".

Ud over Prayuths afgang kræver demonstranterne, at der sker reformer af landets love om kongehuset.

Regeringen skal mødes om kort tid for at drøfte demonstranternes krav.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?