16. januar 2021
Der er tre danskere blandt de dræbte og sårede ved eksplosionerne i Sri Lanka påskedag, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice. Derudover er amerikanere, briter, kinesere, en hollænder og flere andre udlændinge dræbt i de tilsyneladende koordinerede angreb.
Der er tre danskere blandt de dræbte og sårede ved eksplosionerne i Sri Lanka påskedag, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice. Derudover er amerikanere, briter, kinesere, en hollænder og flere andre udlændinge dræbt i de tilsyneladende koordinerede angreb.
Foto: Str/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pompeo: Adskillige amerikanere er dræbt i Sri Lanka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pompeo: Adskillige amerikanere er dræbt i Sri Lanka

Mange udlændinge er blandt de dræbte ved en række bombeangreb mod kirker og hoteller i Sri Lanka.

Verden - 21. april 2019 kl. 11:52
Af Ritzau

Mindst 35 udlændinge er blandt de over 200 dræbte ved otte bombeeksplosioner i Sri Lanka påskedag.

Tre danskere er dræbt, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

Der er foreløbigt ikke meldinger om yderligere danske dræbte og heller ikke meldinger om, hvorvidt der er danskere blandt de hundredvis af sårede.

arrow Læs også: Soldater i Sri Lanka finder bombefabrik og IS-flag

I USA oplyser den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, at "adskillige amerikanske statsborgere er blandt de dræbte". Han oplyser ikke umiddelbart yderligere om, hvor mange ofre, der er tale om.

- Disse afskyelige angreb er en kraftig påmindelse om, hvorfor USA fortsat er fast besluttet på at bekæmpe terrorismen, siger Pompeo i en udtalelse.

Det sydasiatiske land er søndag morgen og formiddag blevet ramt af otte eksplosioner, som har ramt fire hoteller i hovedstaden, Colombo, og tre katolske kirker forskellige steder i landet.

Mindst 207 mennesker er dræbt og 450 såret.

En talsmand for Sri Lankas udenrigsministerium siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der ligger 25 uidentificerede lig i et kapel i Colombo. De menes at være udlændinge.

Sri Lankas udenrigsministerium bekræftede tidligere søndag nationaliteterne på 11 dræbte udlændinge.

Det drejer sig om tre briter, tre indere, to tyrkere, en portugiser og to personer, der begge har dobbelt amerikansk og britisk statsborgerskab.

Det britiske udenrigsministerium bekræfter søndag aften dansk tid, at der er flere briter blandt de omkomne, men sætter ikke umiddelbart tal på, skriver Reuters.

Derudover har myndigheder i Holland bekræftet, at en hollandsk statsborger er omkommet, og i Tyrkiet har myndigheder bekræftet, at to tyrkere er dræbt.

Sri Lankas minister for økonomiske reformer og offentlig fordeling, Harsha de Silva, skriver i et tweet, at han har besøgt to af de bomberamte hoteller.

- Jeg så mange kropsdele ligge spredt ud over det hele, skriver han med tilføjelsen:

- Mange er dræbt og såret - deriblandt udlændinge.

Danmark har ingen ambassade i Sri Lanka, men personale fra ambassaden i New Delhi er rejst til Colombo for bedst muligt at kunne hjælpe danskere med behov for assistance.

arrow Sri Lanka frygter milliardtab på turisme efter angreb
26. april 2019 kl. 14:54 Opdateret: kl. 14:56
arrow Formodede leder bag bombeangrebene i Sri Lanka er død
26. april 2019 kl. 07:55 Opdateret: kl. 07:56
arrow Flere lande advarer om nye angreb i Sri Lanka
26. april 2019 kl. 07:12 Opdateret: kl. 07:14
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?