16. januar 2021
Mens de politiske ledere i Sri Lanka forsøger at få belyst og forklaret de øjensynlige massive fejl i sikkerheden og i håndteringen af efterretningsoplysninger, har militæret udnyttet nye vidtstrakte beføjelser til at foretage anholdelser.
Mens de politiske ledere i Sri Lanka forsøger at få belyst og forklaret de øjensynlige massive fejl i sikkerheden og i håndteringen af efterretningsoplysninger, har militæret udnyttet nye vidtstrakte beføjelser til at foretage anholdelser.
Foto: Ishara S. Kodikara/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politi i Sri Lanka har ikke forklaret sikkerhedsbrist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politi i Sri Lanka har ikke forklaret sikkerhedsbrist

Politiet fik tydelig advarsel om, at gruppen National Thawheed Jama'ut planlagde angreb på "vigtige kirker".

Verden - 23. april 2019 kl. 11:11
Af Ritzau

Advarslen til politiet var både klar og tydelig. Der stod, at den lokale islamistiske organisation National Thawheed Jama'ut planlagde bombeangreb.

National Towheed Jamaar har planlagt angreb på "nogle vigtige kirker", og det vil ske "inden for kort tid", hedder det i brevet.

arrow Læs også: Soldater i Sri Lanka finder bombefabrik og IS-flag

Der er ingen oplysninger om, hvem der sendt brevet.

Advarslen blev sendt til Priyalal Disanayaka, som er vicegeneralinspektør i politiet. Han rundsendte det til direktørerne for landets fire sikkerhedstjenester.

Rapporten, som var tilknyttet hans brev, er blevet rundsendt mange gange på sociale medier. Den er skrevet både på det lokale singalesiske sprog og på engelsk.

Heri nævnes ved navn seks personer, som sandsynligvis ville deltage i angrebet.

Der er visse forskelle i navne på gruppens medlemmer, men dette bliver ikke kommenteret. Brevet bærer ministeriet for sikkerheds segl.

Sri Lankas sundhedsminister fremviste mandag en kopi af rapporten og spurgte ind til, hvad politiet havde gjort for beskytte offentligheden mod angreb.

Men det står stadig ikke klart, hvilke skridt der blev truffet af de forskellige direktører for sikkerhed. Disanayaka har ikke svaret på spørgsmål eller henvendelser tirsdag.

Mens de politiske ledere forsøger at få belyst og forklaret de øjensynlige massive fejl i sikkerheden og i håndteringen af efterretningsoplysninger, har militæret fået nye vidtstrakte beføjelser til at foretage anholdelser.

Blandt 40 anholdte personer, som mistænkes for at have forbindelse til bombemassakren søndag, er en chauffør af en varevogn, som angiveligt bragte angrebsmændene frem til deres mål.

Desuden er der anholdt en mand, som ejede et hus, hvor nogle af gruppens medlemmer boede.

Sikkerheden i Sri Lanka er blevet skærpet yderligere siden angrebene, og en række nye sikkerhedstiltag blev truffet tirsdag.

arrow Sri Lanka frygter milliardtab på turisme efter angreb
26. april 2019 kl. 14:54 Opdateret: kl. 14:56
arrow Formodede leder bag bombeangrebene i Sri Lanka er død
26. april 2019 kl. 07:55 Opdateret: kl. 07:56
arrow Flere lande advarer om nye angreb i Sri Lanka
26. april 2019 kl. 07:12 Opdateret: kl. 07:14
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?