20. januar 2021
Demokraternes flertalsleder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har talt med den amerikanske forsvarschef, Mark Milley, om muligheden for at hindre præsident Donald Trump i at starte en atomkrig. Det skriver Pelosi i et brev til partigruppen ifølge Hearst TV.
Demokraternes flertalsleder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har talt med den amerikanske forsvarschef, Mark Milley, om muligheden for at hindre præsident Donald Trump i at starte en atomkrig. Det skriver Pelosi i et brev til partigruppen ifølge Hearst TV.
Foto: Nicholas Kamm, Brendan Smialowsk/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pelosi vil stoppe Trumps adgang til atomvåbenkoder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pelosi vil stoppe Trumps adgang til atomvåbenkoder

Pelosi: Vi diskuterede mulige forholdsregler for at hindre ustabil præsident i at starte krigshandlinger.

Verden - 08. januar 2021 kl. 18:42
Af Ritzau

Demokraternes flertalsleder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, har talt med den amerikanske forsvarschef om muligheden for at hindre præsident Donald Trump i at starte en atomkrig. Det skriver Pelosi i et brev til partigruppen ifølge Hearst TV.

arrow Læs også: Erdogan overrasker med skarp kritik af Trump

- I morges talte jeg med forsvarschef Mark Milley for at diskutere mulige forholdsregler for at hindre en ustabil præsident i at starte krigshandlinger eller få adgang til atomvåbenkodene og starte et atomangreb, skriver Pelosi i et brev til partigruppen som Hearst-journalisten Mark Andrew har fået adgang til.

I brevet takker Pelosi også partikollegerne for den måde, hvorpå de håndterede stormen på kongresbygningen.

Hun skriver, at en politimand blev dræbt under urolighederne. Hun gentager et håb om, at vicepræsident Mike Pence vil fjerne Trump fra præsidentembedet.

Pelosi siger, at hun har talt med Pence, som ikke ville tilkendegive, hvorvidt han vil udnytte en tilføjelse til forfatningen, som gør det muligt for en vicepræsident at afsætte en præsident. Pelosi har gjort det klart, at hvis Pence ikke handler, så vil Demokraterne forsøge at få stille Trump for en rigsret.

Pelosi oplyste også fredag, at hendes laptop blev stjålet, da demonstranter trængte ind i kongresbygningen.

Pelosi skulle sent fredag tale med Joe Biden, som har været tilbageholdende med at udtale sig om rigsretssag eller brug af forfatningstilføjelsen.

- Biden koncentrerer sig om magtovertagelsen og overlader overvejelserne om en rigsretssag til Kongressen, siger Bidens pressetalsmand, Andrew Bates.

I princippet kan en rigsretssag komme i stand hurtigt. Der kræves et simpelt flertal i Repræsentanternes Hus, som kontrolleres af Demokraterne, for at få banet vej for en godkendelse af anklagerne mod præsidenten.

Derefter vil vil processen gå videre i Senatet, som for øjeblikket holder vinterpause frem til den 19. januar - dagen før Trumps mandatperiode udløber.

Der kræves to tredjedels flertal for at få afsat præsidenten. I senatet har de to partier hver 50 pladser.

arrow Donald Trump vil ikke deltage i Joe Bidens indsættelse
08. januar 2021 kl. 16:51 Opdateret: kl. 16:52
arrow Grupper i Kongressen forbereder mulig rigsretssag mod Trump
08. januar 2021 kl. 16:33 Opdateret: kl. 16:34
arrow 6. januar bliver billedet på Trumps præsidentskab
08. januar 2021 kl. 14:15 Opdateret: kl. 14:16
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?