5. december 2020
Oversvømmesler i Allahabad  i den indiske delstat Uttar Pradesh.Over 200 mennesker er nu omkommet under monsunregnen og hundredtusinder er evakueret fra deres hjem.
Oversvømmesler i Allahabad i den indiske delstat Uttar Pradesh.Over 200 mennesker er nu omkommet under monsunregnen og hundredtusinder er evakueret fra deres hjem.
Foto: Sanjay Kanojia/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over 200 omkommer under Indiens monsunregn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 200 omkommer under Indiens monsunregn

Myndighederne har flyttet over 1,2 million mennesker til nødcentre. Turistområderne i Kerala er hårdt ramt.

Verden - 13. august 2019 kl. 17:52
Af Ritzau

Over 200 mennesker er indtil videre omkommet under monsunregnen og hundredtusinder er evakueret fra deres hjem.

Monsunregnen, der falder fra juni til september, har særligt skabt problemer i landets vestlige og sydlige kystområder.

Myndighederne har indtil nu flyttet over 1,2 million mennesker til nødcentre.

I det sydlige turistcenter Kerala, som sidste år blev ramt af voldsomme oversvømmelser, der kostede over 450 mennesker livet, er igen det hårdest ramte område.

Kerala er kendt for dets store strande og mange bakkede områder med store søer.

- Antallet af dødsofre i delstaten Kerala er steget til 88, og der stadig mindst 40 mennesker meldt savnet, siger en talsmand for Keralas politi, Pramod Kumar.

I delstaten Karnataka har omkring 50 mennesker mistet livet, og omkring 16 er meldt savnet, men myndighederne siger, at situationen ventes at blive bedre snart, da regnen er aftagende.

- Vi har i de seneste dage reddet omkring 677.000, og vi venter, at vandstanden vil begynde at falde om et døgn eller to, siger en embedsmand.

Sidste år døde 1200 livet rundt om i Sydasien i monsunperioden, hvor Kerala var ramt af de værste oversvømmelser i 100 år.

Monsunregnen udløser ofte ler- og jordskred i bjergområder. I weekenden omkring omkom mindst 59 ved et jordskred i det sydøstlige Myanmar og tusinder blev tvunget til flygte fra deres hjem.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?