15. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øjenvidner har set flere gerningsmænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øjenvidner har set flere gerningsmænd
Norsk politi arbejder på højtryk for at finde ud af, om der har været endnu en gerningsmand på Utøya.
Opdateret 17. oktober 2014 kl. 16:04
Verden - 23. juli 2011 kl. 16:12
Af Ritzau
Norsk politi siger lørdag eftermiddag, at der ikke er nogen konkrete tegn på, at der skulle have været to gerningsmænd om massakren på Utøya, sådan som flere øjenvidner ellers har fortalt, oplyser nyhedsbureauet Reuters.
arrow Læs også: Breiviks mor vil ikke se sin søn

Politiet vil dog ikke helt udelukke muligheden for, at der kan være en medgerningsmand på fri fod. En række af de unge på Utøya har til netavisen VG Nett fortalt, at der skal have været to gerningsmænd. Den anden bevæbnede mand var ikke iklædt politiuniform.

- Vi har hørt nøjagtig de samme vidnebeskrivelser om, at der er en gerningsmand nummer to. Vi arbejder på højtryk for at afklare, om der er en nummer to, siger politiinspektør Einar Aas, Oslo politidistrikt, tidligere lørdag til VG Nett.

Det er stærke scener, der har udspillet sig på Utøya, hvor den 32-årige Anders Behring Breivik, iklædt en politiuniform, blev anholdt af politiets beredskabstropper efter at have dræbt 85 personer på øen, hvor Arbeiderpartiets Ungdomsforbund holder sommerlejr.

Journalister fra VG har sejlet rundt om øen og set, at der på både vest- og nordsiden af øen ligger flere døde i vandkanten. Rundt omkring hele øen ligger der tøj, som de unge har smidt fra sig, inden de flygtede ud i vandet for at svømme i sikkerhed.

- Ved et lille skjul på øen ligger der mange døde. Det kan ligne et skjulested, hvor de har søgt dækning, men alligevel er de blevet indhentet af gerningsmanden, siger VG-journalist Bjørnar Tommelstad over telefonen til avisen.

En video, optaget af den norske tv-kanal NRK, viser gerningsmanden iklædt politiuniform og gevær gå rundt blandt døde unge i vandkanten på øen. Et øjenvidne fra Utøya fortæller, at gerningsmanden tog sig god tid og gik roligt rundt og skød.
arrow Bølge af sympati styrker Arbeiderpartiet
31. juli 2011 kl. 14:42 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik blev forsinket af trafikkø
31. juli 2011 kl. 12:32 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik kræver regeringens afgang
31. juli 2011 kl. 12:07 Opdateret: kl. 16:04
Rejser du til udlandet i år?