29. maj 2020
En tyrkisk kampvogn ruller ned fra ladet af en lastbil tæt ved den tyrkiske grænseby Ceylanpinar fredag.
En tyrkisk kampvogn ruller ned fra ladet af en lastbil tæt ved den tyrkiske grænseby Ceylanpinar fredag.
Foto: Stoyan Nenov/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Observatør: 14 civile dræbt i Syrien trods våbenhvile

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Observatør: 14 civile dræbt i Syrien trods våbenhvile

Erdogan afviser melding om sammenstød som "spekulation og misinformation" og sender en advarsel til kurderne.

Verden - 18. oktober 2019 kl. 17:24
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

14 civile er fredag dræbt i tyrkiske luftangreb og allierede oprøreres morterangreb nær byen Bab el-Kheir i det nordøstlige Syrien.

Det meddeler Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr), der følger situationen i Syrien.

- Luftangreb og morterangreb har dræbt 14 civile i Bab el-Kheir og nærliggende landsbyer, siger Rami Abdel Rahman, der leder Sohr.

Meldingen kommer, dagen efter at Tyrkiet indgik en aftale om våbenhvile og lovede at indstille kampene i det nordøstlige Syrien i fem døgn.

Den kurdiskledede styrke SDF, der var en vigtig allieret for USA i kampen mod Islamisk Stat, bekræfter, at der har været luftangreb og anden beskydning mod byen Ras al-Ain.

- Tyrkiet krænker våbenhvileaftalen ved at fortsætte med at angribe byen siden i aftes, skriver SDF-talsmand Mustafa Bali på Twitter.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, afviste tidligere fredag meldingerne om sammenstød som "spekulation og misinformation", skriver nyhedsbureauet dpa.

- Der finder ikke sådanne sammenstød sted, sagde han.

USA's vicepræsident, Mike Pence, og udenrigsminister Mike Pompeo var torsdag i Tyrkiet for at forsøge at overtale præsident Erdogan til at indstille offensiven i det nordøstlige Syrien.

Der blev enighed om fem dages våbenhvile, som skal give kurdiske styrker mulighed for at trække sig tilbage fra et område langs grænsen, hvor Tyrkiet ønsker en sikkerhedszone.

Men Erdogan advarer fredag om, at han vil genoptage den tyrkiske offensiv mod de kurdiske styrker i Syrien, hvis de ikke trækker sig tilbage fra den såkaldte sikkerhedszone.

- Hvis løfterne holdes indtil tirsdag aften, er spørgsmålet om sikkerhedszonen løst. Hvis det slår fejl, vil operationen begynde i samme minut, som de 120 timer er gået, siger Erdogan på et pressemøde i Istanbul fredag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?