29. september 2020
Borgere i Hanau har lagt blomster og lys i nærheden af den vandpibecafé i den centrale del af byen, hvor det første angreb fandt sted.
Borgere i Hanau har lagt blomster og lys i nærheden af den vandpibecafé i den centrale del af byen, hvor det første angreb fandt sted.
Foto: Ralph Orlowski/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: OVERBLIK: Det ved vi om skyderierne i Hanau i Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERBLIK: Det ved vi om skyderierne i Hanau i Tyskland

Den formodede højreekstreme gerningsmand bag to skyderier er 43 år. Skyderierne efterforskes som terror.

Verden - 20. februar 2020 kl. 13:21
Af Ritzau

En mand med højreekstreme holdninger har sent onsdag aften dræbt 11 personer, herunder sin mor og sig selv, i Hanau i Tyskland.

Her er, hvad vi ved om angrebene og den formodede gerningsmand:

* Det første angreb sker omkring klokken 22 onsdag, da gerningsmanden angriber en vandpibecafé i den centrale del af Hanau. Tre personer bliver dræbt foran bygningen.

arrow Læs også: Bevæbnet mand dræber ni på caféer i Hanau

* Derefter er gerningsmanden flygtet i bil til en bydel ved navn Kesselstadt i den vestlige del af Hanau. Her ringer han på dørklokken til endnu en vandpibecafé og dræber fem personer. Yderligere en person, der bliver såret i angrebet, dør senere af sine kvæstelser.

* Omkring klokken tre natten til torsdag stormer politiet en bolig. Her finder det ligene af både den 43-årige formodede gerningsmand og hans 72-årige mor. Det antages, at den 43-årige har dræbt både sig selv og moren. Ved siden af manden ligger drabsvåbnet.

* Blandt de dræbte i angrebene er der både tyskere og personer af udenlandsk baggrund. De er alle mellem 21 og 44 år gamle, oplyser den tyske anklagemyndighed.

* Gerningsmanden er angiveligt den tyske statsborger Tobias R. på 43 år. Han har efterladt både et tilståelsesbrev og en tilståelsesvideo, rapporterer nyhedsbureauet dpa og avisen Bild.

* I brevet og videoen udtrykker han højreekstreme holdninger og påtager sig skylden for angrebene. I tilståelsesbrevet skriver han, at der er behov for at "udslette" folk, som ikke længere kan udvises fra Tyskland.

* Desuden siger han angiveligt i videoen, at et hemmeligt organ med stor magt styrer Tyskland. I videoen taler han også negativt om migranter fra arabiske lande og Tyrkiet.

* Den tyske antiterrorenhed har overtaget efterforskningen af skyderierne, hvor der er "tegn på fremmedfjendske motiver".

* Kansler Angela Merkel har udtalt sig om sagen torsdag.

- Racisme er gift, had er gift, og denne gift eksisterer i vores samfund, og den har allerede været skyld i alt for mange forbrydelser, siger hun.

Kilder: Bild, dpa og Reuters.

arrow Tysk antiterrorenhed overtager drabssag fra Hanau
20. februar 2020 kl. 09:38 Opdateret: kl. 09:40
arrow Ni personer dræbt i to skyderier i Hanau i Tyskland
19. februar 2020 kl. 23:46 Opdateret: kl. 23:48
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?