23. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye sammenstød i Jerusalem efterlader flere end 50 sårede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye sammenstød i Jerusalem efterlader flere end 50 sårede

Mellemøst-kvartetten bestående af USA, Rusland, EU og FN udtrykker "dyb bekymring" over volden i Jerusalem.

Verden - 09. maj 2021 kl. 01:34
Af Ritzau

53 personer er kommet til skade i nye sammenstød i det østlige Jerusalem lørdag, hvor israelsk politi har brugt vandkanoner og affyret gummikugler for at sprede palæstinensiske demonstranter.

Det oplyser nødhjælpsorganisationen Palæstinensisk Røde Halvmåne.

arrow Læs også: Hamas skyder raketter mod Jerusalem-området

Urolighederne finder sted, dagen efter at flere end 200 mennesker kom til skade under voldsomme sammenstød ved moskéen al-Aqsa i forbindelse med fredagsbønnen.

Lørdag oplyser politiet, at det har opløst en protest i Sheikh Jarrah-kvarteret, hvor demonstranter kastede sten mod sikkerhedsstyrker.

På grænsen til Gazastriben affyrede soldater tåregas mod palæstinensiske demonstranter, efter at tre brandbomber blev kastet ind i Israel. Bomberne forårsagede brande, men ingen tilskadekomne.

Fredag stormede uropolitiet al-Aqsa-moskéen, efter at palæstinensere ifølge politiet havde kastet sten og fyrværkeri mod betjente.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, forsvarer politiets handlinger.

- Israel handler ansvarligt for at sikre respekt for lov og orden i Jerusalem, samtidig med at frihed til at tilbede tillades, siger han lørdag under et møde med sikkerhedsansvarlige.

Weekendens uroligheder er den værste vold, der har været ved al-Aqsa i årevis. Moskéen er det tredjemest hellige sted i islam efter Mekka og Medina og ligger på Tempelbjerget.

Palæstinensere har de seneste uger demonstreret dagligt i Sheikh Jarrah-kvarteret mod israelske bosætteres forsøg på at overtage arabiske hjem.

Lørdag udtrykker de fire medlemmer af den såkaldte Mellemøst-kvartet - USA, Rusland, EU og FN - "dyb bekymring over de daglige sammenstød og volden i Østjerusalem".

Kvartetten er samtidig bekymret over "mulige udsættelser af palæstinensiske familier fra hjem, de har boet i i generationer".

- Vi opfordrer israelske myndigheder til at udvise tilbageholdenhed og undgå tiltag, som vil eskalere situationen i denne tid med muslimske helligdage yderligere, udtaler Mellemøst-kvartetten.

Kvartetten blev etableret i Madrid i 2002 af den daværende spanske premierminister, José María Aznar.

arrow Over 300 er såret i uro i Jerusalem
10. maj 2021 kl. 16:37 Opdateret: kl. 16:38
arrow Et stort antal mennesker såret under uro i Jerusalem
10. maj 2021 kl. 08:31 Opdateret: kl. 08:32
arrow FN-chef beder Israel respektere demonstranter i Jerusalem
10. maj 2021 kl. 03:43 Opdateret: kl. 03:44
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?