26. maj 2020
En dreng i Nepals hovedstad, Kathmandu, bliver sprøjtet med et desinficerende middel som led i myndighedernes indsats for at bremse smittespredning. Lørdag har Nepal registreret det første officielle dødsfald som følge af Covid-19. (Arkivfoto).
En dreng i Nepals hovedstad, Kathmandu, bliver sprøjtet med et desinficerende middel som led i myndighedernes indsats for at bremse smittespredning. Lørdag har Nepal registreret det første officielle dødsfald som følge af Covid-19. (Arkivfoto).
Foto: Navesh Chitrakar/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nybagt mor er Nepals første officielle coronadødsoffer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nybagt mor er Nepals første officielle coronadødsoffer

29-årig kvinde, som for nylig havde født et barn, er som den første person i Nepal bekræftet død af Covid-19.

Verden - 17. maj 2020 kl. 02:31
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nepal har lørdag registreret sit første coronadødsfald - en 29-årig kvinde, som for nylig fødte et barn. Det oplyser sundhedsministeriet i Nepal.

- Det er blevet påvist, at dette er det første dødsfald forårsaget af Covid-19 i Nepal, siger en talsmand for ministeriet.

Kvinden fødte den 6. maj et barn på et hospital i hovedstaden, Kathmandu. Dagen efter vendte hun tilbage til sit hjem, men blev kort efter indlagt med feber og vejrtrækningsproblemer.

Da hendes tilstand blev forværret, blev hun henvist til et andet hospital, men døde undervejs.

Hendes nyfødte barn og andre familiemedlemmer vil blive testet for at se, om virusset er blevet overført til dem, skriver lokale medier.

Eksperter i Nepal sætter spørgsmålstegn ved sundhedsministeriets udmelding om, at kvinden skulle være det første offer for Covid-19.

- Jeg tror ikke, at dette er det første dødsfald. Der har været dødsfald, hvor tilsvarende symptomer (som kvindens) er observeret, men årsagen var uklar, siger epidemiologi Lhamo Sherpa.

- Det er behov for flere test, kontaktsporing og mere gennemsigtighed, tilføjer Lhamo Sherpa om myndighedernes indsats for at bekæmpe smittespredning.

Nepal har testet under 100.000 personer ud af landets befolkning på 28 millioner.

I januar var Nepal det første sydasiatiske land til at rapportere et tilfælde af coronavirusset. Landet har nedlukket siden 24. marts.

Ifølge Johns Hopkins University er der registreret 281 smittetilfælde i Nepal.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?