15. oktober 2021
Anders Behring Breivik, der er anholdt for fredagens terrorangreb i Norge, var aktiv i Fremskrittspartiet.
--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT AFP PHOTO/FACEBOOK - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Anders Behring Breivik, der er anholdt for fredagens terrorangreb i Norge, var aktiv i Fremskrittspartiet. --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT AFP PHOTO/FACEBOOK - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Foto: -Scanpix /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Norsk tv: Anholdt er højreekstremist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norsk tv: Anholdt er højreekstremist
Den anholdte har våbentilladelser, og er aktiv på flere islam-fjendtlige netsider.
Opdateret 17. oktober 2014 kl. 16:04
Verden - 23. juli 2011 kl. 01:27
Af Ritzau
Ifølge det norske TV2 har den 32-årige mand, der er anholdt og mistænkes for at stå bag fredagens terroraktioner i Oslo, forbindelser til et højreekstremistisk miljø i det sydøstlige Norge.

Den anholdte har våbentilladelser til et automatvåben og en pistol af typen Glock.
arrow Læs også: Breiviks mor vil ikke se sin søn

Bevæbnede politistyrker ankom kort før midnat til en boligblok i Oslo. Ifølge Dagbladet er den 32-årige mand, som politiet har anholdt efter fredagens terroraktioner i Oslo og på en nærliggende ø, bosat på adressen.

Tidligere oplyste det norske politi, at den anholdte er norsk statsborger. Politiet tager det indtil videre for givet, at den 32-årige står bag både bombeangrebet i Oslo samt drabet på mindst 10 unge mennesker på øen Utøya.

Hvorvidt manden var ene om terrorhandlingen er endnu uvist.

- Han er ved at blive afhørt i øjeblikket. Vi ved ikke, om han opererede på egen hånd, siger vicepolitimester Sveinung Sponheim til Dagbladet.

Ifølge dagbladet VG er den anholdte aktiv på flere netsider, som klart udtrykker en islam-fjendlig holdning.

I et af sine indlæg skriver han, at politik i dag ikke handler om kapitalisme mod socialisme, men at kampen står mellem nationalisme og internationalisme. Han udtrykker klart støtte til den nationalistiske tankegang.

Har har også kommenteret svenske avisartikler, som han blandt andet kritiserer for at have svigtet ved ikke at være "tilstrækkelig" kritisk over for islam.

På Facebook oplyser den anholdte, at han er direktør for sit eget firma. I foråret 2009 drev han et firma, der beskæftigede sig med dyrkning af forskellige afgrøder. Et firma af den slags har nem adgang til store mængder kunstgødning, skriver VG.

Tidligere fredag var der spekulationer om, at den bombe, der eksploderede muligvis er hjemmelavet med kunstgødning som grundmateriale.
arrow Bølge af sympati styrker Arbeiderpartiet
31. juli 2011 kl. 14:42 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik blev forsinket af trafikkø
31. juli 2011 kl. 12:32 Opdateret: kl. 16:04
arrow Breivik kræver regeringens afgang
31. juli 2011 kl. 12:07 Opdateret: kl. 16:04
Rejser du til udlandet i år?