29. juli 2021
Terrorangrebet i Norge har ramt både Arbejderpartiet og samfundet.
Terrorangrebet i Norge har ramt både Arbejderpartiet og samfundet.
Foto: FABRIZIO BENSCH/Scanpix Denmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Norsk Arbejderparti: Vi er ramt i hjertet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norsk Arbejderparti: Vi er ramt i hjertet
Terrorangrebet i Norge er både et attentat på Arbeiderpartiet og på hele samfundet, mener partisekretær.
Opdateret 17. oktober 2014 kl. 16:04
Verden - 26. juli 2011 kl. 16:17
Af Ritzau
Arbeiderpartiet i Norge har i dets mere end 100-årige historie mødt modstand før, men aldrig så meget som ved bombeattentatet fredag mod regeringskvarteret i Oslo og mod partiets ungdomslejr på Utøya.

Det siger arbejderpartiets partisekretær Raymond Johansen på et pressemøde på Youngstorget med udsigt til regeringsbygningerne, der blev ødelagt af en enorm hjemmelavet bombe.
arrow Læs også: Forsvarer: Breivik får maksimal straf

- Vores organisation er ramt i hjertet med drabene på de unge, kommende politikere. Ugerningen er ikke bare et attentat på Arbeiderpartiet, men på hele Norge og vores demokrati, siger Raymond Johansen.

Partisekretæren siger, at den vigtigste opgave lige nu, er at støtte ofrenes nærmeste pårørende. Han er overbevist om, at Arbeiderpartiet, dets ungdomsorganisation og Norge vil komme videre.

- Måske kommer vi endda styrket ud af denne grusomme tragedie med endnu større fokus på kerneværdier som retfærdighed, lighed og antiracisme, siger Raymond Johansen og uddyber:

- For mange unge kan denne grusomme hændelse vise, at demokratiet, tolerancen og ytringsfriheden er noget at engagere sig i og kæmpe for, siger Raymond Johansen og høster klapsalver fra de mange tilhørerne på pladsen.

En af de overlevende fra Utøya er formand for Arbeiderpartiets Ungdomsforbund (AUF), Eskil Pedersen. Han forsøger at sætte ord på det, der skete i fredags, da Anders Behring Breivik dræbte 68 mennesker på øen.

- Først var vi en nation i chok, så blev vi en nation i sorg, og nu forværres sorgen, når vi får navnene på de personer, som vi aldrig kommer til at se mere, siger Eskil Pedersen.

På mødet på Youngstorget gentager han, at AUF til minde om de døde kammerater vil tage Utøya tilbage. Den skal ikke bare være for AUF, men for alle engagerede unge nordmænd.
arrow Breivik tæt på at dræbe udlejers kæreste
29. juli 2011 kl. 02:09 Opdateret: kl. 16:04
arrow Politiet har 700 vidner i norsk terrorsag
29. juli 2011 kl. 01:52 Opdateret: kl. 16:04
arrow 23 sårede stadig indlagt på Oslos sygehuse
28. juli 2011 kl. 15:20 Opdateret: kl. 16:04
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?