15. juni 2021
En meningsmåling, InFace har foretaget for den norske avis VG, viser, at landets statsminister, Jens Stoltenberg, aldrig har været mere populær, end han er nu, fem dage efter det dræbende terrorangreb ramte Norge. (Foto: CATHAL MCNAUGHTON/SCANPIX DANMARK
En meningsmåling, InFace har foretaget for den norske avis VG, viser, at landets statsminister, Jens Stoltenberg, aldrig har været mere populær, end han er nu, fem dage efter det dræbende terrorangreb ramte Norge. (Foto: CATHAL MCNAUGHTON/SCANPIX DANMARK
Foto: Cathal Mcnaughton /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Norges statsminister er enormt populær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norges statsminister er enormt populær
Norge støtter op om statsminister Jens Stoltenberg, der har vist både leder- og statsmandsskab under krisen.
Opdateret 17. oktober 2014 kl. 16:04
Verden - 27. juli 2011 kl. 11:52
Af Ritzau
En meningsmåling, InFace har foretaget for den norske avis VG, viser, at landets statsminister, Jens Stoltenberg, aldrig har været mere populær, end han er nu, fem dage efter det dræbende terrorangreb ramte Norge.
arrow Læs også: Forsvarer: Breivik får maksimal straf

80 procent af de adspurgte nordmænd mener, at Jens Stoltenberg har håndteret krisen "særdeles godt". Hvis man lægger dem sammen med dem, der har svaret, at han har klaret det "godt", når man op på over 94 procent.

Hvad er det så, statsministeren har gjort så godt?

Han har først og fremmest vist den menneskelige side af sig selv. Han har på intet tidspunkt mistet fokus, men hans stemme har været lige ved at knække.

Jens Stoltenberg har hele tiden været der, hvor nordmændene forventede, at han skulle være og lidt til. Han har holdt nogle stærke og meget følelsesladede taler med et klart budskab til både terrorangrebets gerningsmand og til nationen.

Også kong Harald og kronprins Haakon er populære blandt nordmændene, hvoraf 76 procent mener, at kongen har håndteret sagen "særdeles godt", og 74 procent mener det om kronprinsens meritter.

- Det er sjældent, at man får resultater, som er så entydige. Det er også specielt, at Stoltenberg faktisk scorer højere end kongehuset, siger professor og valgforsker Anders Todal Jenssen fra Norges Teknisk Naturvidenskabelige Universitet til VG.

Jenssen mener, at Stoltenberg popularitet skyldes hans synlighed, og at landet befinder sig i en helt ekstraordinær situation efter 22. juli, som i fremtiden vil blive Norges variant af USA's 11. september.

Det styrker også populariteten, at Stoltenberg har benyttet lejligheden til at udbrede et budskab om kærlighed og medmenneskelighed i stedet for at give udtryk for vrede og had.
arrow Breivik tæt på at dræbe udlejers kæreste
29. juli 2011 kl. 02:09 Opdateret: kl. 16:04
arrow Politiet har 700 vidner i norsk terrorsag
29. juli 2011 kl. 01:52 Opdateret: kl. 16:04
arrow 23 sårede stadig indlagt på Oslos sygehuse
28. juli 2011 kl. 15:20 Opdateret: kl. 16:04
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?