27. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Norge udskyder trin i genåbning på grund af Delta-variant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norge udskyder trin i genåbning på grund af Delta-variant

Yderligere genåbning af Norge er igen udskudt. Til gengæld lempes karantænekrav for børn og unge under 18 år.

Verden - 28. juli 2021 kl. 12:41
Af Ritzau

Norge har udskudt næste del af genåbningen af landet med to uger.

Det oplyser den norske regering onsdag.

Beslutningen er i tråd med anbefalinger fra de norske sundhedsmyndigheder og er taget på grund af bekymring for Delta-varianten.

- Pandemien er ikke ovre. Der er en bekymrende udvikling i flere europæiske lande som følge af Delta-varianten - også i lande som Storbritannien og Holland, hvor der er flere vaccinerede end i Norge.

- Det er usikkert, hvordan Delta-varianten vil opføre sig i Norge i forhold til smittespredning og sygdomsforløb, siger sundhedsminister Bent Høie.

Delta-varianten blev første gang opdaget i foråret i Indien. Det er en særlig smitsom variant af coronavirusset.

Det er fjerde trin af den norske genåbning, der onsdag er blevet udskudt. Samme trin blev også udskudt i begyndelsen af juli.

Regeringen har onsdag også præsenteret enkelte lempelser.

Blandt andet skal børn og unge under 18 år ikke længere gå i karantæne, hvis de er nærkontakt til en smittet - medmindre de bor med vedkommende.

- Det øger risikoen for smitte i samfundet, men det er en risiko, som vi er villige til at tage, for at børn og unge kan få så normal en hverdag som muligt i efteråret, lyder det fra den norske sundhedsminister.

Norges regering vil i midten af august igen tage stilling til yderligere åbning af samfundet. Fase 4 er det sidste trin i genåbningen af Norge.

Når landet tager hul på dette trin, kan blandt andet universiteter og højskoler gå tilbage til en stor grad af fysisk undervisning. Idrætten kan fungere stort set som normalt, og kravet om reservering af bord på restauranter ophæves.

Der vil dog fortsat være generelle smitteværnstiltag.

Efter fase 4 er det planen, at man overgår til en såkaldt beredskabsfase. Der vil det blandt andet være muligt at indføre indrejserestriktioner for at stoppe nye virusvarianter.

Stemmer du til kommunalvalget i år?