23. september 2020
Den amerikanske senator Kamala Harris fra Californien har cirka samme opbakning eller endda større tilslutning end Joe Biden i de fleste demografiske grupper i det demokratiske parti, viser meningsmåling.
Den amerikanske senator Kamala Harris fra Californien har cirka samme opbakning eller endda større tilslutning end Joe Biden i de fleste demografiske grupper i det demokratiske parti, viser meningsmåling.
Foto: Olivier Douliery/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ni ud af ti demokrater støtter Bidens valg af Harris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ni ud af ti demokrater støtter Bidens valg af Harris

Måling viser, at 60 procent opfatter valget af Kamala Harris som "en vigtig milepæl" i USA's historie.

Verden - 13. august 2020 kl. 08:59
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Næsten ni ud af ti demokrater støtter valget af den amerikanske senator Kamala Harris som deres partis bud på en ny vicepræsident. Hun er blandt de kvindelige vælgere mere populær end præsidentkandidat Joe Biden.

arrow Læs også: Udkast til aftale: Natteliv skal holde lukket frem til november

Det viser en meningsmåling fra Reuters/Ipsos. Ifølge målingen anser 60 procent af amerikanerne valget af Harris for "en vigtig milepæl" i USA's historie.

87 procent af de demokratiske vælgere og 37 procent af republikanerne kalder Bidens valg af Harris for en milepæl. Harris er den første sorte kvinde og den første asiatiske amerikaner, som er nomineret til vicepræsidentposten.

Den amerikanske senator fra Californien har cirka samme opbakning eller endda større tilslutning end Biden i de fleste demografiske grupper i partiet, viser målingen.

Den understøtter dermed Bidens forsøg på at få skabt en bredere vælgerappel ved valget i begyndelsen af november.

55-årige Harris har en jamaicansk far og en indisk mor. Hendes forældre mødtes, da faren protesterede for borgerrettigheder i Oakland i 1960'erne.

Målingen viser, at Bidens føring over republikaneren Donald Trump i det store og hele er uændret, efter at han har udnævnt Harris som sin "running mate".

46 procent af de amerikanske vælgere siger, at de vil stemme på Biden/Harris, mens 38 procent vil stemme på Trump og hans vicepræsident, Mike Pence.

Reuters/Ipsos-målingen er foretaget online over hele USA. Den omfatter svar fra 1000 vælgere, deriblandt 389 republikanere og 419 demokrater.

arrow Første dom på vej: Biludlejer erkender snyd med coronahjælp
13. august 2020 kl. 12:44 Opdateret: kl. 12:46
arrow 3,4 millioner englændere kan have været smittet med corona
13. august 2020 kl. 11:34 Opdateret: kl. 11:36
arrow Uafklarede spørgsmål fører til langtrukne fase 4-forhandlinger
13. august 2020 kl. 10:47 Opdateret: kl. 10:48
Har debatten om sexisme taget overhånd?