23. september 2021
49 hjemmesider med relation til oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyj er blevet blokeret af russiske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP. (Arkivfoto)
49 hjemmesider med relation til oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyj er blevet blokeret af russiske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP. (Arkivfoto)
Foto: Handout/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Navalnyj-hjemmesider blokeret af russiske myndigheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Navalnyj-hjemmesider blokeret af russiske myndigheder

Forud for efterårets parlamentsvalg har russiske myndigheder blokeret 49 hjemmesider fra Putin-kritiker.

Verden - 26. juli 2021 kl. 17:58
Af Ritzau

Myndighederne i Rusland har mandag blokeret for adgang til 49 hjemmesider. De har alle forbindelse til den fængslede oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj.

Blandt de 49 hjemmesider er blandt andet Navalnyjs egen hjemmeside. Også forskellige regionale afdelinger af Navalnyjs politiske bevægelse er omfattet.

Ifølge Navalnyjs allierede er der tale om det seneste eksempel på, at magthaverne i Rusland forsøger at stække kritikere af præsident Vladimir Putin. Det sker forud for parlamentsvalget i september.

Aleksej Navalnyj er en af Vladimir Putins største kritikere. Han blev i januar anholdt, da han vendte tilbage fra Tyskland, hvor han havde modtaget behandling for en forgiftning.

Ifølge Navalnyj var det styret i Rusland, der forsøgte at forgifte ham i august 2020. Det skete i forbindelse med en flyvning fra Sibirien til Moskva.

I februar fik Navalnyj en dom på 2,5 års fængsel for svindel. Derefter blev hans bevægelse i juni stemplet som ekstremister. Det betyder, at medlemmer ikke kan stille op ved valget.

De russiske myndigheder oplyser til AFP, at de pågældende hjemmesider blev brugt til "propaganda for og fortsættelse af forbudte aktiviteter for FBK". FBK er forkortelsen for Navalnyjs antikorruptionsorganisation.

Myndighederne i Rusland har gang i flere efterforskninger rettet mod ledende medlemmer af FBK.

Eksempelvis har en talskvinde for Navalnyj været i husarrest siden februar. Hun efterforskes for brud på coronarestriktioner i forbindelse med demonstrationer til støtte for Navalnyj.

Til september skal de russiske vælgere vælge alle 450 medlemmer af landets parlament, Dumaen.

Efter seneste parlamentsvalg fik partiet Forenet Rusland 335 af pladserne. Det er dermed mere end rigeligt til et flertal. Partiet har flere forbindelser til præsident Vladimir Putin og regeringen.

Putin selv stillede ved seneste præsidentvalg op som uafhængig. Men han har tidligere været partiets kandidat. Desuden er der overlap mellem ledende medlemmer af partiet og i landets regering såsom forsvarsminister Sergej Sjojgu.

Stemmer du til kommunalvalget i år?