17. september 2021
Røg stiger op fra en skovbrand tæt på et boligområde i kystbyen Bodrum torsdag. Myndigheder er begyndt a undersøge, om de mange naturbrande er påsat.
gallery icon

Se billedserie

Røg stiger op fra en skovbrand tæt på et boligområde i kystbyen Bodrum torsdag. Myndigheder er begyndt a undersøge, om de mange naturbrande er påsat.
Foto: Uncredited/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturbrande hærger nær feriebyer i Tyrkiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Naturbrande hærger nær feriebyer i Tyrkiet

Tæt på to af Tyrkiets største turistområder kæmper tusindvis af brandfolk med at få kontrol over skovbrande. 40 graders varme og kraftig vind puster til ilden.

Verden - 30. juli 2021 kl. 08:15
Af Ritzau

Tusindvis af varme- og solsøgende turister strømmer hver sommer til byerne Antalya og Marmaris i det sydlige Tyrkiet, men i disse dage er varmen muligvis ved at blive lidt for meget.

Området er hærget af naturbrande, som onsdag og torsdag har kostet mindst fire personer livet. Desuden er mindst 180 andre kommet til skade, mens over 4000 brandfolk forsøger at få situationen bragt under kontrol.

I Marmaris blev hoteller og ejendomme evakueret, da flammer nærmede sig, rapporterer lokale medier.

Det er uklart om brandene er opstået som følge af lynnedslag eller andre naturlige årsager. Men myndighederne tvivler og frygter, at en brandstifter har været på spil.

En efterforskning skal nu forsøge at fastslå, om brande, der brød ud fire forskellige steder i Manavgat-distriktet øst for Antalya, var påsat.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

De første brande brød ud onsdag i et sparsomt befolket område cirka 75 kilometer fra den populære ferieby, men torsdag begyndte de at nærme sig sandstrandene, der er spækket med hoteller og restauranter.

- Jeg har været lokal leder i 27 år, men jeg har aldrig set sådan en brand, sagde Antalyas borgmester, Muhittin Böcek, til mediet CNN Türk.

Hans borgmesterkollega i Manavgat, Şükrü Sözen, har heller aldrig set noget lignende.

- Ilden spredte til byens centrum. Den tiltager endnu mere med vinden. Det er umuligt for os at vurdere omfanget af skaderne. Landsbyerne er også ramt, sagde han til tv- og radiostationen Haberturk.

Antalya er kendt for meget høje temperaturer i sommermånederne. Den ekstreme hede og kraftig vind forstærker flammerne, fortæller borgmester Muhittin Böcek. Torsdag var der omkring 40 grader varmt i området.

Turistbyerne i det sydlige Tyrkiet er især populære blandt russere og andre østeuropæere, og den russiske ambassade i Tyrkiet meddelte torsdag, at tre russiske brandbekæmpelsesfly er sendt til området.

De skal assistere med at få styr på brandene og komme folk, der har behov for hjælp, til undsætning.

Nabolandet Grækenland er også "klar til at hjælpe, hvis det bliver nødvendigt". Det meddelte den græske udenrigsminister sin modpart i Tyrkiet.

Torsdag kom brandfolk ti personer til undsætning, som befandt sig i en båd på en sø, der var omgivet af flammer.

- Alle statens beredskaber er blevet mobiliseret. Alle vores hold (brand- og redningsmandskaber, red.) er sat ind, sagde Tyrkiets miljøminister, Murat Kurum.

Også i Italien kæmper brandvæsenet i disse dage mod flammerne fra skovbrande over hele landet.

Synes du, at kommunen er der for dig?