8. maj 2021
I en meningsmåling fra YouGov svarer 61 procent af de 18-24-årige briter, at de mener, at Harry og Meghan er blevet behandlet uretfærdigt af den britiske kongelige familie.
I en meningsmåling fra YouGov svarer 61 procent af de 18-24-årige briter, at de mener, at Harry og Meghan er blevet behandlet uretfærdigt af den britiske kongelige familie.
Foto: Olivier Douliery/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næsten 50 millioner så Oprahs interview med Harry og Meghan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næsten 50 millioner så Oprahs interview med Harry og Meghan

Ikke siden Oscar-showet sidste år har så mange seere fulgt en tv-begivenhed i USA som det famøse interview.

Verden - 10. marts 2021 kl. 01:03
Af Ritzau

Flere end 49,1 million mennesker over hele verden så med, da talkshowværten Oprah Winfreys opsigtsvækkende interview med prins Harry og hertuginde Meghan blev sendt.

Det oplyser det amerikanske tv-netværk CBS tirsdag.

arrow Læs også: Piers Morgan er færdig som morgenvært efter klagestorm

Interviewet, hvor parret kommer med beskyldninger om racisme, omsorgssvigt og stridigheder inden for den britiske kongelige familie, blev sendt på CBS i USA søndag aften lokal tid og på ITV i Storbritannien mandag.

Interviewet er stadig tilgængeligt på forskellige streamingtjenester.

Ifølge CBS er antallet af seere fortsat voksende. Desuden vil tv-netværket genudsende interviewet i USA på fredag.

Af de i alt godt 49,1 million seere på verdensplan tegner det amerikanske tv-publikum sig for omkring 17,8 millioner. Det gør interviewet til den mest sete tv-begivenhed inden for underholdningsgenren i USA siden Oscar-uddelingen sidste år, oplyser CBS. Flere sportsbegivenheder - blandt andet Super Bowl - har dog langt flere seere.

Imens oplyser ITV, at 12,3 millioner mennesker så med i Storbritannien, da det to timer lange interview blev sendt mandag.

I interviewet fortæller Meghan blandt andet, at der før fødslen af parrets barn, Archie, var en bekymring i det britiske kongehus for, hvor mørk hans hud ville være. Meghans mor er sort, mens faren er hvid.

Hertuginden fortæller også, at den negative dækning i den britiske presse førte hende til et punkt, hvor hun ikke længere syntes, at livet var værd at leve.

Interviewet er det første, parret har givet, siden de med egne ord "trådte tilbage" fra deres officielle royale pligter sidste år. Siden er de flyttet til Californien i USA, hvor interviewet også fandt sted.

En meningsmåling fra YouGov viser, at briterne er splittet i spørgsmålet om, hvordan den kongelige familie har behandlet Harry og Meghan.

Mens et flertal af unge briter mener, at parret er blevet behandlet uretfærdigt, mener halvdelen af ældre briter det modsatte.

I meningsmålingen svarer 61 procent af de 18 - 24-årige således, at de mener, at parret blev behandlet uretfærdigt. Jo ældre de adspurgte bliver, jo mere forsvinder støtten til prinsen og hertuginden.

Halvdelen af de adspurgte over 65 år mener, at parret blev behandlet retfærdigt.

arrow Britisk kongefamilie: Harry og Meghan vil altid være elsket
09. marts 2021 kl. 18:35 Opdateret: kl. 18:36
arrow Britiske medier: Harry og Meghans bomber skader kongehuset
08. marts 2021 kl. 10:40 Opdateret: kl. 10:42
arrow Kongehus-kender tvivler på effekt af Harry og Meghans kritik
08. marts 2021 kl. 10:28 Opdateret: kl. 10:30
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?