18. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naboregioner ønsker hårdere tiltag efter smitteudbrud i Tokyo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naboregioner ønsker hårdere tiltag efter smitteudbrud i Tokyo

Antallet af daglige smittetilfælde i Japans hovedstad tirsdag nåede sit højeste niveau under hele pandemien.

Verden - 28. juli 2021 kl. 05:49
Af Ritzau

Guvernørerne i tre præfekturer i nærheden af Tokyo ventes snart at bede den japanske regering om at indføre nødretstilstand i deres regioner.

Det skriver flere japanske medier onsdag.

Årsagen er, at antallet af daglige smittetilfælde i den japanske hovedstad tirsdag nåede sit højeste niveau under hele pandemien.

Her registrerede OL-værtsbyen 2848 nye smittede.

Det har ifølge lokale medier fået myndighederne i Tokyo til at bede byens hospitaler om at klargøre ekstra senge til coronapatienter.

Smittestigningen, der bliver drevet frem af den mere smitsomme Delta-variant, risikerer at lægge en dæmper på den i forvejen lille begejstring for legene trods en solid japansk medaljehøst de første dage.

Mange japanere var i forvejen bekymrede for, at den store tilstrømning af atleter og embedsfolk ville få smitten i landet til at stige, og det er altså lige præcis, hvad der sker i disse dage.

Ifølge de japanske OL-arrangører blev der onsdag fundet 16 nye smittetilfælde med forbindelse til legene. Det samlede antal er 169 siden OL-starten 1. juli.

Det er sket på trods af, at atleter, personale og pressefolk skal følge strikse regler for at forhindre virusset i at sprede sig under legene - heriblandt at lade sig teste med jævne mellemrum.

Det er Tokyos nabopræfekturer Kanagawa, Saitama og Chiba, der vil have regeringen til at erklære nødretstilstand i deres regioner og indføre hårdere restriktioner.

Ifølge avisen Asahi vil guvernøren i Chiba allerede bede om det onsdag.

Tokyo er i forvejen underlagt byens fjerde nødretstilstand i løbet af få måneder, men de samme regler gælder ikke andre steder.

I store dele af Japan er coronarestriktionerne således frivillige, mens tiltagene i Tokyo primært fokuserer på at få barer og restauranter til at stoppe med at servere alkohol efter klokken 20.

På grund af smittestigningen i Tokyo opfordrede premierminister, Yoshihide Suga, tirsdag folk til at blive hjemme så meget som muligt og se OL på fjernsyn.

Her understregede han også, at det ikke er muligt at aflyse resten af legene.

Synes du, at kommunen er der for dig?