30. maj 2020
Et tog blev søndag aften tilbageholdt på stationen Brennero-Brenner i Italien på mistanke om, at to passagerer var smittet med coronavirus. Det viste sig dog at være falsk alarm.
Et tog blev søndag aften tilbageholdt på stationen Brennero-Brenner i Italien på mistanke om, at to passagerer var smittet med coronavirus. Det viste sig dog at være falsk alarm.
Foto: Leonhard Foeger/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mistanke om virus stoppede togtrafik mellem Østrig og Italien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mistanke om virus stoppede togtrafik mellem Østrig og Italien

Mistanke om at to tyske passagerer kunne være smittet med coronavirus holdt et tog tilbage ved Brenner-passet.

Verden - 23. februar 2020 kl. 21:58
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Togtrafikken mellem Østrig og Italien bliver genoptaget, efter at to passagerer er blevet testet negative for coronavirus.

Det oplyser de østrigske myndigheder sent søndag aften.

- Toget vil køre videre meget snart, udtaler Østrigs indenrigsminister, Karl Nehammer, i en erklæring.

Tidligere på aftenen stoppede de østrigske myndigheder et italiensk tog ved Brenner-passet, fordi myndighederne mistænkte, at to tyske passagerer kunne være smittet med coronavirus.

Indstillingen af togtrafikken betød, at omkring 500 passagerer var strandet ved Brenner-passet, der forbinder Italien og Tyskland via Østrig, i flere timer.

- I aften blev et tog på vej fra Venedig til München stoppet på den østrigske grænse, hed det.

Samtidig oplyste de østrigske jernbaner (ÖBB), at al togtrafik til og fra Italien var suspenderet.

Italien bekræftede lidt tidligere søndag aften, at tre borgere er døde af sygdommen Covid-19, der stammer fra Kina. Over 150 personer i Italien er smittet.

Toget med de to tyske passagerer, som man mistænkte var smittet med virusset, var kørt fra Venedig og skulle have været til den tyske by München.

Inden toget nåede frem til grænseovergangen ved Brenner-passet, havde Italiens jernbaneselskab oplyst ÖBB om, at der muligvis var to smittede om bord.

Videre oplyste det italienske jernbaneselskab, at de to tyske borgere allerede var blevet isoleret i en bestemt sektion af toget.

En talsmand for de østrigske jernbaner oplyste tidligere søndag aften, at de to tyskere i første omgang nægtede at stige af toget.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?