19. april 2021
Togvraget i det østlige Indien.  (Foto: STRINGER/INDIA/Scanpix 2010)
Togvraget i det østlige Indien. (Foto: STRINGER/INDIA/Scanpix 2010)
Foto: Stringer/India /Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindst 65 dræbt ved togulykke i Indien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindst 65 dræbt ved togulykke i Indien
En eksplosion har afsporet et passagertog i den indiske delstat Vestbengalen. Toget ramte efterfølgende et godstog, og mindst 30 er døde i ulykken.
Verden - 28. maj 2010 kl. 07:40
Af Ritzau
Mindst 65 mennesker er dræbt i en togulykke i det østlige Indien, rapporterer det indiske nyhedsbureau Press Trust of India.

- Som det ser ud nu, har vi oplysninger om, at der er fundet 65 omkomne. Der kan være flere, siger Samar Ghosh, indenrigsminister i delstaten Vestbengalien, hvor ulykken skete.

Toget blev afsporet ved Vest Midnapore-distriktet, siger kilder fra jernbaneselskabet. Ulykken skete i et område, som er højborg for maoistiske oprørere. Passagertoget var på vej fra Mumbai til Kolkata i Vestbengalen.

Tilsyneladende blev passagertoget ramt af en eksplosion, der fik det til at støde sammen med et godstog, som kørte i den modsatte retning, siger en talsmand fra jernbaneselskabet.

- Eksplosionen afsporede 13 togvogne fra Gyaneswari Express. Disse vogne faldt så over på et andet spor, hvor et godstog ramte ind i nogle af dem, siger Soumitra Majumdar, talsmand for jernbaneselskabet.

En journalist fra avisen The Telegraph beskriver, hvordan passagerer er ramt af panik på ulykkesstedet.

- Folk græder. Redningsarbejdere kæmper for at redde overlevende og få kroppene ud, siger journalist Naresh Jana.

- Jeg kan se kroppe, der hænger ud af vognene og ligger under hjulene, siger Jana.

De maoistiske oprørere i området har før angrebet politi, regeringskontorer og infrastruktur såsom togstationer. Indiens premierminister, Manmohan Singh, har tidligere beskrevet oprørerne som landets største interne sikkerhedsudfordring.
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?