6. august 2021
Hertugen og hertuginden af Sussex, som er de officielle titler for prins Harry og Meghan, siger, at de vil træde i baggrunden i den kongelige  familie og søge at gøre sig økonomisk uafhængige. I Meghans favn parrets eneste barn, Archie. (Akriv)
Hertugen og hertuginden af Sussex, som er de officielle titler for prins Harry og Meghan, siger, at de vil træde i baggrunden i den kongelige familie og søge at gøre sig økonomisk uafhængige. I Meghans favn parrets eneste barn, Archie. (Akriv)
Foto: Toby Melville/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Meghan i Canada mens Harry forsøger at rydde op efter brud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Meghan i Canada mens Harry forsøger at rydde op efter brud

Prins Harry er alene i London for at rede trådene ud om parret fremtid sammen med sin far og bror.

Verden - 10. januar 2020 kl. 09:38
Af Ritzau

Prins Harry er fortsat i Storbritannien, mens hans kone, Meghan, efter et kort ophold i London, er rejst tilbage til Canada, hvor parrets lille søn, Archie, er blevet passet af en barnepige.

Det er status efter parrets brud med de kongelige forpligtelser i Storbritannien.

arrow Læs også: Historiker: Harrys version udstiller splittelse i kongehuset

BBC skriver, at Harry er blevet tilbage, mens folk omkring faderen, prins Charles, og den ældre bror, prins William, forsøger at finde en løsning, der kan fungere i forhold til den nye situation i den kongelige familie.

Avisen The Guardian skriver, at Charles og William har givet deres rådgivere besked om at samarbejde med den britiske og canadiske regering om prins Harrys og Meghans fremtidige roller.

En plan skal forelægge ske inden for "dage ikke uger".

Parret meddelte onsdag, at de vil træde tilbage som fremtrædende medlemmer af den kongelige familie og "arbejde for at blive økonomisk uafhængige".

Det var en nyhed, som tilsyneladende kom som et chok for dronning Elizabeth og den stærkt konservative kongelige institution.

Kilder i paladset siger til BBC's kongelige medarbejder, at 35-årige prins Harry og 38-årige Meghan ikke havde rådført sig med en eneste fra den royale familie, før de udsendte deres erklæring onsdag på Instagram.

Her lod de forstå, at de agter at dele deres tid mellem Storbritannien og Nordamerika. Meghan har en stærkt tilknytning til Canada og var inden ægteskabet med Harry i 2018 en kendt skuespiller.

BBC skriver, at Buckingham Palace håber på, at der kan ligge en fuld plan i løbet af få dage, som parterne kan enes om, og som kan fremme parrets ambition om nye "progressive" roller.

Men det er tilsyneladende ikke korrekt, at prins Harry ikke har talt med nogen inden for murene om, at han og Meghan ville være mere uafhængige.

Britiske medier skriver, at Harry havde haft en første snak med sin far, prins Charles, om sagen, og at Harry havde bedt om et møde med dronningen. Et møde han ønskede at holde efter parrets ferie i Canada. Det afviste dronningen i første omgang.

Prins Harry og Meghan har længe klaget over, at de føler sig jaget af den britiske presse.

arrow FAKTA: Stjerneparret Harry og Meghan
20. januar 2020 kl. 01:52 Opdateret: kl. 01:54
arrow Prins Harry: Der var ikke andre muligheder end et brud
19. januar 2020 kl. 23:28 Opdateret: kl. 23:30
arrow Harry og Meghan gør klar til normalt liv
19. januar 2020 kl. 16:45 Opdateret: kl. 16:46
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?