21. september 2020
Pensacola Naval Air Station blev fredag udsat for et skyderi, da en saudiarabisk soldat åbnede ild i en undervisningsbygning. (Arkivfoto.)
Pensacola Naval Air Station blev fredag udsat for et skyderi, da en saudiarabisk soldat åbnede ild i en undervisningsbygning. (Arkivfoto.)
Foto: Josh Brasted/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medie: Saudisk soldat viste videoer af skyderier før angreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medie: Saudisk soldat viste videoer af skyderier før angreb

Efterforskningen af et angreb på en base i Florida handler blandt andet om hovedmistænkts tur til New York.

Verden - 08. december 2019 kl. 04:33
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En soldat fra det saudiarabiske luftvåben viste ved et middagsselskab aftenen inden et angreb på en amerikansk flådebase videoer af masseskyderier.

Det skriver avisen The New York Times på baggrund af beretninger fra en anonym kilde med kendskab til efterforskningen.

Soldaten dræbte tre og sårede otte, da han fredag med et håndvåben angreb en undervisningsbygning på flådebasen Pensacola Naval Air Station i den amerikanske delstat Florida.

Angrebsmanden blev til sidst dræbt af en betjent.

Den hovedmistænkte er ifølge anonyme kilder en løjtnant i det saudiarabiske militær ved navn Mohammed Saeed Alshamrani, skriver flere internationale medier.

Ifølge New York Times handler dele af efterforskningen nu om en tur til New York City.

Den formodede angrebsmand og tre andre saudiarabiske soldater skal således have besøgt den amerikanske storby nogle dage inden angrebet.

Efterforskerne forsøger at fastslå, om turen kun var en turisttur, eller om der var andre motiver, skriver avisen.

De fire, som alle var ved at blive optrænet på den amerikanske flådebase, besøgte blandt andet museer og det berømte Rockefeller Center.

Den 24-årige formodede angrebsmand har ifølge en højtstående anonym embedsmand ikke haft forbindelse til internationale organisationer, skriver New York Times.

Myndighederne vil ifølge avisen ikke oplyse noget om de videoer af masseskyderier, der angiveligt bliv vist aftenen inden skyderiet i den formodede angrebsmands lejlighed.

De vil heller ikke bekræfte meldinger om, at han lagde et kort manifest på Twitter inden sit angreb.

Ifølge Site Intelligence Group - en amerikansk ngo, som overvåger jihadistiske medier - skrev den formodede angrebsmand i et opslag:

- Jeg er imod det onde, og Amerika som helhed er blevet til en ond nation.

Den pågældende konto havde fordømt amerikansk støtte til Israel og havde blandt andet et citat fra den tidligere al-Qaeda-leder Osama bin Laden.

Præsident Donald Trump skrev fredag aften dansk tid på Twitter, at han havde talt med Saudi-Arabiens kong Salman efter skyderiet, og at kongen sagde undskyld.

Har debatten om sexisme taget overhånd?