22. juni 2021
Madeleine McCann forsvandt fra sin families ferielejlighed i den portugisiske landsby Praia da Luz i maj 2007, mens hendes forældre spiste middag på en nærliggende restaurant.
gallery icon

Se billedserie

Madeleine McCann forsvandt fra sin families ferielejlighed i den portugisiske landsby Praia da Luz i maj 2007, mens hendes forældre spiste middag på en nærliggende restaurant.
Foto: Handout/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Madeleine McCanns forældre holder fast i spinkelt håb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Madeleine McCanns forældre holder fast i spinkelt håb

Madeleine McCann forsvandt på ferie, kort før hun fyldte fire. Onsdag er det 18 år siden, hun blev født.

Verden - 12. maj 2021 kl. 06:30
Af Ritzau

Forældrene til den britiske forsvundne pige Madeleine McCann håber stadig at få deres datter at se igen.

Det siger de en meddelelse, der er offentliggjort op til datterens 18 års fødselsdag onsdag.

Madeleine forsvandt fra sin families lejlighed i den portugisiske ferieby Praia da Luz den 3. maj 2007, et par dage før hun fyldte fire, da hendes forældre var ude og spise med nogle venner på en nærliggende tapasbar.

- Hver maj er hård. Det er en påmindelse om, at endnu et år, vi kunne have haft sammen, er blevet taget fra os.

- I år er særlig hård, da vi skulle have fejret Madeleines 18-årsfødselsdag, skriver forældrene Kate og Gerry McCann i en meddelelse på den officielle "Find Madeleine"-hjemmeside.

Forældrene skriver videre, at de "fortsat holder fast i håbet om at se Madeleine igen, uanset hvor spinkelt håbet er".

De tilføjer, at de er "virkelig taknemmelige" for den støtte, de har modtaget gennem årene i sagen, der har været en af Storbritanniens mest omtalte sager om forsvundne personer.

På trods af en enorm international eftersøgning af Madeleine er der ikke fundet nogen spor af hende, og ingen er blevet stillet til ansvar i sagen.

Tyske efterforskere har imidlertid identificeret en dømt sexforbryder, der går under navnet "Christian B", som hovedmistænkt i sagen.

"Christian B" afsoner i øjeblikket en syv års fængelsstraf for en voldtægt af en 72-årig amerikaner i Praia da Luz i 2005.

I begyndelsen af maj skrev Sunday Times, at politiet i Tyskland også forsøger at sigte ham for en voldtægt, der blev begået i 2004, inden for kort tid.

Londons Metropolitan Police fortsætter stadig efterforskningen af Madeleine-sagen den dag i dag.

Kate og Gerry McCann skriver i deres meddelelse, at de er taknemmelige for politiets indsats, der også har stået på under coronapandemien.

- Som vi har sagt gentagne gange før, er vi nødt til at vide, hvad der er sket med vores dejlige datter, skriver parret.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?