12. juli 2020
Frankrigs præsident,  Emmanuel Macron, sammen med sine rådgivere ved Hotel du Palais på vej til Bellevue kongrescenter i Biarritz, hvor G7-landene holder tpopmøde. Macron skal sende et budskab til Iran, siger kilder fra præsidentens stab.
Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, sammen med sine rådgivere ved Hotel du Palais på vej til Bellevue kongrescenter i Biarritz, hvor G7-landene holder tpopmøde. Macron skal sende et budskab til Iran, siger kilder fra præsidentens stab.
Foto: Ludovic Marin/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Macron skal sende budskab til Iran fra G7-topmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Macron skal sende budskab til Iran fra G7-topmøde

Det prioriteres stadigt at forhindre Iran at udvikle atomvåben og mindske spændingerne i Den Persiske Bugt.

Verden - 25. august 2019 kl. 11:12
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lederne af G7-landene er på deres topmøde i Biarritz i Frankrig blevet enige om, at Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, skal sende et budskab til Iran. Det siger kilder fra præsidentens stab.

Iran blev drøftet på topmødet i det sydvestlige Frankrig lørdag.

arrow Læs også: USA og Japan er tæt på ny aftale om handel og landbrug

Kilderne tæt på Macron siger, at det stadig prioriteres mest at forhindre Iran at udvikle atomvåben og mindske spændingerne i Den Persiske Bugt.

- Som præsident for G7 har præsidenten fået beføjelser til at diskutere med Iran og sende et budskab til de iranske myndigheder på grundlag af de drøftelser, som vi havde lørdag, siger en embedsmand fra Elysée-palæet uden at oplyse yderligere detaljer.

Der er dyb uenighed om Iran mellem USA og EU-landene. Præsident Donald Trump trak i maj sidste år USA ud af atomaftalen og har siden udvidet sanktionerne mod Iran.

Iran har siden taget delvist afstand fra de forpligtelser, som landet gik med til i en international atomaftale fra 2015 i protest mod en udvikling, da den iranske regering ikke har følelsen af, at Europa ønsker at bevare atomaftalen.

I atomaftalen er det fastlagt, at Iran ikke må berige uran til en berigelsesgrad på mere end 3,67 procent. Men den grænse har iranerne brudt.

Atomaftalen blev indgået i 2015 mellem Iran og de fem permanente medlemmer af FN's Sikkerhedsråd - USA, Rusland, Kina, Storbritannien og Frankrig - samt Tyskland.

arrow Irans udenrigsminister på overraskende lynvisit ved G7-møde
25. august 2019 kl. 16:07 Opdateret: kl. 16:08
arrow Fransk politi har anholdt 68 aktivister ved G7-møde
25. august 2019 kl. 11:43 Opdateret: kl. 11:44
arrow Fransk politi bruger vandkanoner mod G7-demonstration
24. august 2019 kl. 20:16 Opdateret: kl. 20:18
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?