22. oktober 2020
Massive demonstrationer medførte tirsdag, at lufthavn i Hongkong måtte lukke ned for anden dag i træk. Mange demonstranter kræver, at Hongkongs regeringsleder, Carrie Lam, går af.
Massive demonstrationer medførte tirsdag, at lufthavn i Hongkong måtte lukke ned for anden dag i træk. Mange demonstranter kræver, at Hongkongs regeringsleder, Carrie Lam, går af.
Foto: Philip Fong/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lufthavn i Hongkong genåbner med forbud mod nye protester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lufthavn i Hongkong genåbner med forbud mod nye protester

Protester forbydes midlertidigt i lufthavn i Hongkong, efter at flyvninger to dage i træk er blevet påvirket.

Verden - 14. august 2019 kl. 03:34
Af Ritzau

Lufthavnen i Hongkong er natten til onsdag dansk tid genåbnet, efter at demonstrationer for anden dag i træk lukkede ned for driften tirsdag.

Det oplyser lufthavnsmyndighederne i Hongkong ifølge nyhedsbureauet Reuters.

arrow Læs også: Kina: FN's menneskerettighedschef tager parti i Hongkong-strid

Der planlægges nye afgangstidspunkter for hundredvis af fly, der er blevet påvirket af demonstrationer i lufthavnen mandag og tirsdag.

Lufthavnsmyndighederne oplyser desuden, at der indføres et midlertidigt forbud, som skal forhindre folk i "lovstridigt og med overlæg at forstyrre" lufthavnstrafikken igen.

- Folk forbydes også at deltage i enhver demonstration, protest eller anden offentlige begivenhed i lufthavnen i områder, som ikke er udpeget af lufthavnsmyndighederne, lyder det.

De seneste ti uger har den kinesiskkontrollerede storby været ramt af demonstrationer mod Hongkongs regering og politivold.

Protesterne har i stigende grad ført til voldelige sammenstød mellem demonstranter og politiet.

Fem dage i træk har demonstrationerne været centreret om lufthavnen i Hongkong, hvilket både mandag og tirsdag førte til at lufthavnen i timevis lukkede ned for alle flyvninger.

Natten til onsdag har der kun været omkring 30 demonstranter tilbage i lufthavnen, hvorfor der onsdag morgen lokal tid igen er åbent for indtjekning af passagerer og flyafgange.

Politiet i Hongkong anklager en række demonstranter for i løbet af natten at have forulempet en rejsende og en journalist.

Fem personer er i den forbindelse blevet anholdt, oplyser politiet. Dermed når det samlede antal demonstranter, der er blevet anholdt siden juni, op over 600.

De igangværende demonstrationer begyndte, da borgerne i Hongkong protesterede over et nyt lovforslag, der ville gøre det muligt at udlevere borgere fra Hongkong til retsforfølgelse i Kina.

Hongkongs regeringsleder, Carrie Lam, har lagt lovforslaget på hylden, men demonstranterne er utilfredse med, at hun ikke formelt har trukket det tilbage. Mange kræver også, at Lam selv trækker sig.

arrow Politi forsøgte at stoppe aktion i Hongkongs lufthavn med tåregas
13. august 2019 kl. 18:11 Opdateret: kl. 18:12
arrow FN: Hongkongs politi bruger farlig vold mod demonstranter
13. august 2019 kl. 13:20 Opdateret: kl. 13:22
arrow Demonstranter lukker Hongkongs lufthavn ned for anden dag
13. august 2019 kl. 09:09 Opdateret: kl. 09:10
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?