2. juni 2020
I 2009 blev Dillingers sidste år beskrevet i filmen "Public Enemies" med Johnny Depp i hovedrollen som Dillinger.
I 2009 blev Dillingers sidste år beskrevet i filmen "Public Enemies" med Johnny Depp i hovedrollen som Dillinger.
Foto: Jacky Naegelen/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Liget af berygtet amerikansk gangster skal graves op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Liget af berygtet amerikansk gangster skal graves op

Familie til John Dillinger mener, at FBI tog fejl, da det i 1934 hævdede at have dræbt den frygtede gangster.

Verden - 06. oktober 2019 kl. 02:00
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En anmodning om at åbne den berygtede amerikanske gangster John Dillingers grav fra 1934 er blevet godkendt af myndigheder i staten Indiana. Det skriver BBC.

Familiemedlemmer til Dillinger mener, at det er resterne af en anden person, som ligger begravet på kirkegården Crown Hill Cemetery i Indianapolis. Derfor har familien presset på for at få tilladelse til åbne graven.

John Dillinger blev i 1930'erne betegnet som "samfundets fjende nummer et". Han blev i 1934 i Chicago skudt og dræbt af agenter fra forbundspolitiet FBI. Derefter blev han begravet i Indianas hovedstad.

Opgravningen af kisten er nu planlagt til den 31. december i år, men kirkegården kæmper mod beslutningen og forsøger at den omstødt ved en domstol.

Dillingers nevø Michael Thompson og et andet familiemedlem mener, at FBI "dræbte den forkerte mand" ved Chicagos Biograph Theater i 1934.

De hævder at have bevis på, at personen i graven har en anden øjenfarve og et andet fingeraftryk end Dillinger.

FBI har afvist påstanden som en "konspirationsteori". I et tweet i august skrev FBI, at det ligger inde med "en væld af informationer", som beviser, at det var Dillinger, som blev dræbt i Chicago.

- Hvis det lyder som en konspirationsteori, er det fordi, at det er det, skrev FBI og tilføjede, at det blandt andet havde tre sæt fingeraftryk, som alle svarede til den dræbtes.

John Dillinger var en de mest berygtede gangstere i 1930'erne, hvor USA var hårdt ramt af økonomisk tilbagegang og stor arbejdsløshed. Perioden kendes også som "den store depression".

To gange lykkedes det Dillinger at flygte fra et fængsel, og der blev udsat en dusør på 10.000 dollar på ham. Han var leder af Dillinger-banden, som stod bag en stribe bankrøverier.

I 2009 blev hans sidste år beskrevet i filmen "Public Enemies" med Johnny Depp i hovedrollen som Dillinger.

John Herbert Dillinger blev født i juni 1903 i Indianapolis og blev dræbt i juli 1934 som 31-årig.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?