16. januar 2021
Libanons regering har onsdag meddelt, at der indføres to ugers kriseberedskab i Beirut efter eksplosionen tirsdag. Libanons sundhedsministerium siger ifølge tv-stationen Manar, at antallet af dræbte ved katastrofeeksplosionen i Beiruts havn er på mindst 135. Omkring 5000 blev såret - mange af dem alvorligt.
Libanons regering har onsdag meddelt, at der indføres to ugers kriseberedskab i Beirut efter eksplosionen tirsdag. Libanons sundhedsministerium siger ifølge tv-stationen Manar, at antallet af dræbte ved katastrofeeksplosionen i Beiruts havn er på mindst 135. Omkring 5000 blev såret - mange af dem alvorligt.
Foto: -/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Libanons regering indfører krisetilstand i Beirut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Libanons regering indfører krisetilstand i Beirut

Der er indført kriseberedskab i Beirut, og ledende embedsmænd er sat i husarrest efter eksplosion.

Verden - 05. august 2020 kl. 16:22
Af Ritzau

Libanons regering har onsdag meddelt, at der indføres to ugers kriseberedskab i Beirut efter eksplosionen tirsdag.

Det siger landets informationsminister ved et tv-transmitteret pressemøde.

Libanons sundhedsministerium siger ifølge tv-stationen Manar, at antallet af dræbte ved katastrofeeksplosionen i Beiruts havn er på mindst 135. Omkring 5000 blev såret - mange af dem alvorligt.

arrow Læs også: Danmark sender specialister til Beirut efter eksplosion

En del mennesker er meldt savnet.

- Der ligger mange mennesker begravet under murbrokkerne, siger en embedsmand fra Libanons civilforsvar til dpa.

Meddelelsen om "state of emergency" - kriseberedskab - kommer samtidig med, at Libanons regering har besluttet, at ledende embedsmænd fra havnemyndighederne, som har haft ansvar for lagre og for kontrollen af dem siden 2014, skal sættes i husarrest. Det oplyser anonyme regeringskilder til Reuters.

Det står ikke klart, hvor mange embedsmænd der er omfattet af beslutningen.

Der er blevet sendt hospitalsudstyr, medicin og felthospitaler til Beirut fra mange lande sammen med redningseksperter og sporhunde.

Katastrofen skete på et tidspunkt, hvor Libanon er kastet ud i landets værste økonomiske og politiske krise siden borgerkrigen fra 1975 til 1990. Libanons sundhedsvæsen er i knæ efter krisen.

Det var i alt 2750 ton ammoniumnitrat, som eksploderede i en eller flere lagerbygninger på havnen i Beirut, har Libanons præsident, Michel Aoun, skrevet i et tweet.

Årsagen til eksplosionen er ikke klarlagt, men det står klart, at de mange ton ammoniumnitrat blev opbevaret uforsvarligt.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, rejser torsdag til Libanon som den første internationale leder efter katastrofeeksplosionen. Frankrig har iværksat et hurtigt genopbygningsprogram for at hjælpe landets tidligere koloni.

Langs hele den vigtigste hovedvej i den ramte region står der ødelagte biler ved delvist ødelagte boligblokke med sprængte vinduer.

Beiruts guvernør, Marwan Abboud, siger, at mellem 200.000 og 250.000 af byens indbyggere er blevet gjort hjemløse. Myndighederne forsøger at skaffe dem mad, vand og husly.

arrow Dødstal efter eksplosion i Beirut stiger til 154
07. august 2020 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:02
arrow Libanon tilbageholder 16 personer efter eksplosion i Beirut
07. august 2020 kl. 00:22 Opdateret: kl. 00:24
arrow Macron beder om international undersøgelse af Beirut-eksplosion
06. august 2020 kl. 22:10 Opdateret: kl. 22:12
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?