25. februar 2020
Fredag gik mexicanske kvinder på gaden i Mexico City i protest mod politibetjente i byen, som er anklaget for at have voldtaget flere kvinder.
gallery icon

Se billedserie

Fredag gik mexicanske kvinder på gaden i Mexico City i protest mod politibetjente i byen, som er anklaget for at have voldtaget flere kvinder.
Foto: Mariana Greif/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinder demonstrerer mod politiets sexovergreb i Mexico

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinder demonstrerer mod politiets sexovergreb i Mexico

Hundredvis protesterede fredag mod Mexicos politi i demonstrationen "De beskytter os ikke, de voldtager os".

Verden - 17. august 2019 kl. 05:50
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hundredvis af kvinder gik fredag aften på gaden i den mexicanske hovedstad, Mexico City, indhyllet i lyserød spraymaling og glimmer.

Her protesterede de for anden gang denne uge mod politiet i Mexico, som de seneste uger er blevet anklaget for en række voldtægter og seksuelle overgreb mod kvinder i landet.

Demonstranterne protesterer under sloganet: "De beskytter os ikke, de voldtager os".

I kor råbte de mange hundrede kvinder slagord som "voldtægtsbetjente", og "mine venner beskytter mig, I gør ikke".

Denne uge har en domstol i Mexico City indledt en sag mod en politibetjent, der anklages for at have voldtaget en 16-årig pige i et museum i byen.

I en anden sag har en 17-årig pige anklaget fire betjente for at have voldtaget hende i en politibil tidligere på måneden.

I denne sag har anklagemyndigheden dog sagt, at der er en række uoverensstemmelser i hendes anklager.

Protesten er blevet kaldt "glimmer protesten", efter at demonstranterne hældte pink glimmer ud over politichefen i Mexico City ved en lignende demonstration tidligere på ugen.

Flere demonstranter har fredag aften begået hærværk mod flere offentlige steder i Mexico City i forbindelse med protesterne.

En gruppe smadrede ruder og ødelagde porte ved en busstation i byen.

Andre demonstranter fortsatte til en lokal politistation. Her smadrede de flere ruder og antændte en brand på bygningens anden etage.

Demonstranternes vrede gik også ud over uafhængighedsstatuen - kendt som El Ángel de la Independencia - som står i hjertet af byen.

Flere demonstranter skrev "satans svin" med spraymaling på statuens fundament.

Claudia Sheinbaum, som er den første kvindelige borgmester i Mexico City, har tidligere på ugen kaldt demonstrationerne "en provokation", skriver britiske Independent.