18. maj 2021
Demonstranter går gennem et marked i bydelen Kamayut i Myanmars storby Yangon. Befri vores leder, står der på plakaten under et billede af Aung San Suu Kyi.
Demonstranter går gennem et marked i bydelen Kamayut i Myanmars storby Yangon. Befri vores leder, står der på plakaten under et billede af Aung San Suu Kyi.
Foto: Uncredited/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kupmagere retter ny anklage mod Myanmars Suu Kyi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kupmagere retter ny anklage mod Myanmars Suu Kyi

Med seneste sigtelse er der rettet seks anklager mod den kuppede leder i Myanmar.

Verden - 12. april 2021 kl. 11:06
Af Ritzau

Myanmars tilbageholdte leder, Aung San Suu Kyi, er blevet belastet af en ny sigtelse af de militære kupmagere, oplyser hendes advokat.

Der er sammenlagt rettet seks anklager mod hende, siden hun blev anholdt i starten af februar.

Suu Kyi deltog mandag i et retsmøde via en videoforbindelse, og det var her, at hun blev præsenteret for yderligere sigtelse. Ifølge hendes advokat har den relation til en lov om beredskabet ved naturkatastrofer.

Hun indtog indtil kuppet en post, der svarer til premierminister.

Det næste retsmøde er berammet til 26. april.

Modstandere af kupmagerne har mandag opfordret folk til at vise trodsighed ved at klæde sig ud og deltage i bønner i forbindelse med den kommende nytårshøjtid, der kendes som thingyan.

Siden kuppet 1. februar har der været store protester mod de militære kupmagere. Over 700 demonstranter er blevet dræbt. Blandt dem 46 børn.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?