22. september 2021
The Metropolitan Opera i New York City vil kræve, at alle kunder, ansatte og medlemmer af orkestret og koret skal fremvise bevis for vaccination mod covid-19, hvis de vil have adgang til forestillinger i den kommende sæson. (Arkivfoto)
gallery icon

Se billedserie

The Metropolitan Opera i New York City vil kræve, at alle kunder, ansatte og medlemmer af orkestret og koret skal fremvise bevis for vaccination mod covid-19, hvis de vil have adgang til forestillinger i den kommende sæson. (Arkivfoto)
Foto: Jewel Samad/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kun færdigvaccinerede må se opera i New York

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Kun færdigvaccinerede må se opera i New York

New Yorks Metropolitan Opera vil til den nye sæson kræve, at både publikum og kunstnere er fuldt vaccinerede. Også i det offentlige USA vinder vaccinekrav frem.

Verden - 28. juli 2021 kl. 08:15
Af Ritzau

New York Citys berømte Metropolitan Opera - også kendt som the Met - vil fra den kommende sæson kræve af både publikum og optrædende, at de er fuldt vaccineret, før de kan få adgang til operaen på Manhattan.

Det meddelte operaen tirsdag midt i en amerikansk debat om obligatoriske vaccinationer.

Ifølge the Met skal alle kunder, ansatte og medlemmer af orkestret og koret kunne fremvise bevis for vaccination mod covid-19, hvis de vil have adgang til forestillinger i sæsonen 2021/22.

- The Met vil være et fuldt vaccineret hus, oplyste den prestigefulde institution i en e-mail til sæsonkortindehavere ifølge nyhedsbureauet AFP.

Heller ikke børn under 12 år, der i øjeblikket ikke er berettiget til vacciner, får adgang til the Met, selv hvis de er i selskab med færdigvaccinerede voksne.

The Metropolitan Opera beskæftiger flere end 3000 medarbejdere og er den største organisation for scenekunst i USA.

Operaen har været lukket, siden pandemien brød ud i New York i marts sidste år. Den håber på at genåbne i slutningen af september.

Udmeldingen kommer, mens dele af USA tager skridt mod at gøre vaccination obligatorisk som følge af stigende smitte forårsaget af Delta-varianten.

Delstaterne Californien og New York meddelte mandag, at ansatte i den offentlige sektor enten skal vaccineres eller testet ugentligt.

Ministeriet for militære veteraner blev den første føderale instans til at indføre vaccinekrav. Det skete, da ministeriet i denne uge oplyste, at det vil kræve, at flere end 100.000 sundhedsarbejdere bliver vaccineret mod covid-19.

Tirsdag oplyste lokale myndigheder i New York, at det også bliver nødvendigt at fremvise bevis for vaccination til en koncert i Central Park 21. august, hvor byens genåbning efter pandemien skal fejres.

Præsident Joe Biden ventes desuden torsdag at meddele, at USA vil gøre det obligatorisk for alle statsligt ansatte at blive vaccineret. Alternativt kan de ansatte acceptere at gennemgå regelmæssige test.

Det oplyste en kilde med indsigt i sagen til CNN tirsdag aften dansk tid.

I en separat meddelelse fra Det Hvide Hus tirsdag oplyste Biden, at han torsdag vil annoncere de "næste skridt" i forsøget på at få flere amerikanere til at lade sig vaccinere mod covid-19.

- Indtil da vil flere vaccinationer og brug af mundbind i de områder, der er mest påvirket af Delta-varianten, gøre det muligt for os at undgå den slags nedlukninger, skolelukninger og forstyrrelser, som vi stod over for i 2020, udtalte Biden i meddelelsen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Også i Europa vinder krav om vaccination frem.

Mandag godkendte det franske parlament et lovforslag, der gør vacciner obligatoriske for sundhedsmedarbejdere og kræver, at de fleste medbringer et coronapas på offentlige steder.

Forslaget førte allerede i weekenden til flere demonstrationer på tværs af landet.

Også i Italien og Grækenland gik tusindvis af mennesker lørdag på gaden mod skærpede krav om vaccinationer og coronapas.

I Athen måtte græsk politi skyde med tåregas mod over 4000 mennesker.

Synes du, at kommunen er der for dig?