1. november 2020
Et kraftigt jordskælv har ramt det østlige Tyrkiet. 20 personer meldes dræbt, over 1000 er kvæstet, og flere bygninger er kollapset.
Et kraftigt jordskælv har ramt det østlige Tyrkiet. 20 personer meldes dræbt, over 1000 er kvæstet, og flere bygninger er kollapset.
Foto: Stringer/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kraftigt jordskælv i Tyrkiet dræber 20 og kvæster 1000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kraftigt jordskælv i Tyrkiet dræber 20 og kvæster 1000

Redningsarbejdere er sendt til jordskælvsområdet i det østlige Tyrkiet, hvor de leder efter overlevende.

Verden - 24. januar 2020 kl. 19:28
Af Ritzau

Dødstallet stiger efter et kraftigt jordskælv i det østlige Tyrkiet fredag aften.

Mindst 20 mennesker er fundet døde, og over 1000 er blevet kvæstet, heraf flere alvorligt. Desuden er flere personer stadig savnet.

arrow Læs også: Familier venter på nyt fra eftersøgning efter jordskælv i Tyrkiet

Redningsarbejdere er lørdag morgen stadig i gang med at gennemsøge ruinerne af ødelagte bygninger efter skælvet i håb om at finde overlevende.

Jordskælvet er ifølge meteorologiske tjenester i Europa og USA målt til 6,8, og flere bygninger er kollapset som følge af de kraftige rystelser.

Jordskælvet lå i 10 kilometers dybde. Det ramte distriktet Sivrice i provinsen Elazig klokken 20.55 lokal tid ifølge tyrkiske katastrofemyndigheder.

- Det var meget skræmmende. Møbler faldt ned på os, og vi skyndte os udenfor, siger 47-årige Melahat Can, der bor i Elazig.

Præsident Recep Tayyip Erdogan har efter jordskælvet sagt, at der bliver taget alle de fornødne skridt til at hjælpe de personer, som er blevet påvirket af skælvet.

- Vi står ved vores folk, skriver præsidenten på Twitter.

Ifølge indenrigsminister Suleyman Soylu, der var i området, hvor jordskælvet ramte, har redningsfolk allerede gennemsøgt ruinerne i provinsen Malatya.

- Der er ingen fanget under murbrokkerne i Malatya, men i Elazig er der stadig en eftersøgnings- og redningsindsats i gang for at finde 30 indbyggere, sagde indenrigsminister Suleyman Soylu fredag.

Redningsfolk søger blandt andet efter overlevende, der kan være fanget i murbrokkerne, efter at en femetagers bygning kollapsede i en by omkring 30 kilometer fra Elazig.

En person er allerede reddet levende ud derfra, oplyser en af AFP's journalister på stedet.

Nogle sportshaller og skoler er åbnet for at hjælpe nogle af ofrene.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?