23. maj 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kina vil have lempet sanktioner mod Nordkorea efter topmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kina vil have lempet sanktioner mod Nordkorea efter topmøde

Både Rusland og Kina ser positivt på topmødet mellem USA og Nordkorea.

Verden - 12. juni 2018 kl. 12:27
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rusland har en positiv vurdering af topmødet mellem præsident Donald Trump og den nordkoreanske leder, Kim Jong-un. "Men djævlen er i detaljen", siger en russisk viceudenrigsminister, Sergej Rjabkov.

arrow Læs også: Trump: Nordkorea udgør ikke længere en atomtrussel

- Vi kan kun byde det velkomment som en positiv kendsgerning. Selvfølgelig ligger djævelen gemt i detaljen, men denne impuls er indtil videre vigtigt, siger Ryabkov, som understreger, at Rusland aktivt hjælper med at gøre Den Koreanske Halvø atomvåbenfri.

Kina antyder tirsdag, at sanktioner mod Nordkorea bør lempes efter topmødet mellem Trump og den nordkoreanske leder, da nordkoreanerne har lovet at arbejde frem mod at gøre den koreanske halvø atomvåbenfri.

Talsmanden for Kinas udenrigsministerium, Geng Shuang, siger, at Kina støtter forhandlingerne mellem USA og Nordkorea.

Geng siger til journalister i Beijing, at Sikkerhedsrådets sanktioner mod Nordkorea kan blive suspenderet eller ophævet i henhold til nordkoreanernes handlinger.

Sydkoreas præsident, Moon Jae-in, hylder udfaldet af topmødet som "en historisk begivenhed", der bringer den kolde krig til en afslutning.

- Mine dybtfølte lykønskninger og et velkommen til et vellykket resultat ved det historiske topmøde mellem USA og Nordkorea, siger Moon i en erklæring.

Den japanske premierminister, Shinzo Abe, byder også erklæringen fra topmødet mellem Trump og Jong-un velkommen som "et første skridt" frem mod at gøre regionen atomvåbenfri.

EU's uderigsminister, Federica Mogherini, siger, at topmødet "er endnu bekræftelse af vores stærke overbevisning om, at diplomati er den eneste vej fremad mod en varig fred på Den Koreanske Halvø".

- Det er ofte udfordrende at følge det diplomatiske spor, men det er altid givende, siger hun og kalder topmødet for et afgørende nyt skridt fremad i skabelsen af nye forhold på Den Koreanske Halvø.

Mogherini siger videre på vegne af EU-landene, at Europa er stærk tilhænger af den internationale traktat om ikke-spredning af atomvåben og af Det Internationale Agentur.

arrow Forsigtig optimisme i sydkoreansk presse efter topmøde
13. juni 2018 kl. 09:05 Opdateret: kl. 09:06
arrow Kim Jong-un inviterer Donald Trump til Nordkorea
13. juni 2018 kl. 00:57 Opdateret: kl. 00:58
arrow Trumps rådgiver undskylder for kommentar om helvede
12. juni 2018 kl. 17:53 Opdateret: kl. 17:54