16. januar 2021
Det amerikanske flag hænger foran det polytekiske universitet  i distriktet Hung Hom i Hongkong. Universitet har de seneste dage været skueplads for nogle af de hårdeste sammensød mellem studenter og politi i bystaten. Kina beskylder USA for med ny lov at blade sig i Hongkong og Kinas interne anliggender.
Det amerikanske flag hænger foran det polytekiske universitet i distriktet Hung Hom i Hongkong. Universitet har de seneste dage været skueplads for nogle af de hårdeste sammensød mellem studenter og politi i bystaten. Kina beskylder USA for med ny lov at blade sig i Hongkong og Kinas interne anliggender.
Foto: Ye Aung Thu/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kina raser over lov i USA: Vil ødelægge Hongkong

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kina raser over lov i USA: Vil ødelægge Hongkong

Kongressen i USA vedtager lov om Hongkong. Det er indblanding i internt anliggende, siger Kinas regering.

Verden - 21. november 2019 kl. 11:11
Af Ritzau

Kinas udenrigsminister, Wang Yi, fordømmer en ny lov i USA, der hylder og bakker op om aktivister i Hongkong.

Loven er et knæfald over for "voldelige kriminelle", og formålet er at "rode op i og endog ødelægge Hongkong", siger Wang.

Loven blev onsdag vedtaget med 412 stemmer mod 1 i Repræsentanternes Hus. Tirsdag fik den opbakning i det amerikanske senat.

Loven er en "åbenlys indblanding i Kinas indre anliggender", siger Wang til William Cohen, USA's tidligere forsvarsminister, der er på besøg i Kina.

Den kontroversielle lov er nu sendt videre til præsident Donald Trump for at bliver skrevet under. Når det sker, træder den i kraft.

I den amerikanske lovtekst står der blandt andet, at USA mindst en gang om året skal kontrollere, at Hongkong har nok autonomi, til at USA vil indgå særlige handelsaftaler med lokalregeringen.

Samtidig omfatter loven sanktioner mod embedsmænd, der krænker menneskerettighederne i Hongkong.

Loven er blevet til, mens urolighederne mellem aktivister og politiet i Hongkong spidser til.

Demonstranterne er vrede over det, de ser som kinesisk indblanding i de friheder, der blev lovet Hongkong, da byen blev overdraget til Kina fra Storbritannien i 1997.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?