1. august 2021
På billedet ses førstedame Jill Biden med schæferhunden Champ. Lørdag melder præsidentparret, at hunden er død. Den blev 13 år. (Arkivfoto)
På billedet ses førstedame Jill Biden med schæferhunden Champ. Lørdag melder præsidentparret, at hunden er død. Den blev 13 år. (Arkivfoto)
Foto: White House/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Joe og Jill Bidens 13 år gamle schæferhund er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Joe og Jill Bidens 13 år gamle schæferhund er død

Alle USA's seneste præsidenter med undtagelse af Donald Trump har haft hund i Det Hvide Hus.

Verden - 20. juni 2021 kl. 03:45
Af Ritzau

Joe og Jill Bidens 13-årige schæferhund er død. Det melder USA's præsident og førstedame lørdag i en erklæring ifølge avisen The Guardian.

- Det er med tunge hjerter, vi må fortælle jer, at vores elskede schæferhund, Champ, er sovet stille ind derhjemme. Han var vores faste og kære følgesvend i 13 år, og han er elsket af hele Biden-familien, lyder det i erklæringen.

Da Biden blev indsat som præsident i januar 2021, blev Det Hvide Hus for første gang blev hjemsted for to kæledyr, nemlig den yngre hund Major og Champ.

Champ boede også med parret i Washington D.C., da Joe Biden var vicepræsident under Barack Obamas administration.

Biden-parret siger i erklæringen, at Champ har givet dem tryghed, også selv om han blev svagere og svagere de sidste måneder.

- Når vi kom ind i et rum, ville han med det samme rejse sig, logre med halen og tigge om at blive kløet bag øret eller på maven, skriver Biden i erklæringen.

- Uanset hvor vi var, ville han også være der, og alting ville straks blive bedre, når han var i nærheden, lyder det videre.

Biden købte Champ af en opdrætter i Pennsylvania i 2008, da han blot var en tre måneder gammel hvalp. Jill Biden havde lovet Joe, at parret kunne få endnu en hund efter Obama og Bidens valgsejr i 2008.

Biden-familien adopterede Major, der også er en schæferhund, i 2018, da han var otte måneder gammel. Hunden blev dog midlertidigt sendt hjem til Delaware, efter at den var involveret i "en episode med bid". I dag er hunden tilbage i Det Hvide Hus.

Donald Trump var den første præsident i et århundrede, der ikke havde en hund. På et vælgermøde i 2019 sagde han, at idéen om at få en hund virkede falsk for ham.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?