19. oktober 2019
Jasmin Richardson holder et skilt op, som opfordrer demokraten Joe Biden til at melde sig som kandidat til præsidentvalget i USA næste år. Biden har støttet de butiksansattes fagforening i Dorchester i staten Massachusetts under en strejke i sidste uge.
Jasmin Richardson holder et skilt op, som opfordrer demokraten Joe Biden til at melde sig som kandidat til præsidentvalget i USA næste år. Biden har støttet de butiksansattes fagforening i Dorchester i staten Massachusetts under en strejke i sidste uge.
Foto: Joseph Prezioso/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Joe Biden meldes klar til kamp om præsidentposten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Joe Biden meldes klar til kamp om præsidentposten

Den tidligere demokratiske vicepræsident står stærkt, inden han torsdag ventes at sætte sin kampagne i gang.

Verden - 23. april 2019 kl. 19:38
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den tidligere demokratiske vicepræsident Joe Biden vil torsdag iværksætte sin kampagne for at blive USA's næste præsident.

Det oplyser en person med kendskab til Bidens planer til nyhedsbureauet AP.

Den samme melding kommer fra tv-selskaberne CNN og NBC.

Allerede inden han har meldt sit kandidatur, fører den 76-årige politiker i meningsmålinger over andre demokrater, der søger Det Demokratiske Partis nominering som præsidentkandidat.

Præsidentvalget finder sted i november næste år. Det anses som meget sandsynligt, at republikaneren Donald Trump vil forsøge at blive genvalgt som præsident.

Biden var præsident Barack Obamas vicepræsident fra 2009 til 2017. Inden da havde han en flere årtier lang karriere i Kongressen.

Hans egen opvækst i en arbejderfamilie har gjort ham populær i arbejderkredse.

Hans første kampagnestop vil da også være et besøg hos fagforeningsorganiserede arbejdere i Pittsburgh i staten Pennsylvania mandag. Det siger den person, som er bekendt med Bidens planer.

Med Biden på plakaten tæller de demokratiske udfordrere til præsidentposten nu 20 personer. Blandt dem er seks kvinder, fem farvede politikere og en demokrat, der tilhører et seksuelt mindretal.

Biden har to gange tidligere uden held forsøgt at blive nomineret som Demokraternes præsidentkandidat. Denne gang vil han satse på at få fagforeningernes støtte til sit kandidatur, skriver AP.

Biden var i næsten 40 år senator valgt i delstaten Delaware. Han var kendt for dagligt at tage togturen fra Wilmington i Delaware til Washington for at passe sit arbejde i Senatet.

Efter valget af Trump som præsident i 2016 er Det Demokratiske Parti trukket længere mod venstre. Nogle kommentatorer siger, at det kan være en hæmsko for Biden, der traditionelt har været midtsøgende i sin politik.

Han støttede i 2003 den republikanske præsident George W. Bushs krig i Irak.