17. oktober 2019
Kok og kogebogsforfatter Jamie Olivers britiske restauranter er sat under administration. (Arkivfoto).
Kok og kogebogsforfatter Jamie Olivers britiske restauranter er sat under administration. (Arkivfoto).
Foto: Eric Thayer/Reuters
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 22 Jamie Oliver-restauranter lukker - 1000 stillinger ryger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

22 Jamie Oliver-restauranter lukker - 1000 stillinger ryger

Tv-kok og kogebogsforfatter Jamie Olivers kriseramte restaurantkæde er sat under administration.

Verden - 21. maj 2019 kl. 14:15
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den verdenskendte kok Jamie Olivers britiske restaurantimperium er truet af konkurs.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Restaurantkæden "Jamie's Italian" har begæret sig insolvent, og kæden er sat under administration hos revisionsselskabet KPMG.

Det samme gælder restauranterne "The Fifteen" og "Barbecoa", som Jamie Oliver også ejer.

Revisionsselskabet KPMG oplyser ifølge Sky News, at 22 af Jamie Olivers 25 restauranter i Storbritannien lukker. Det resulterer i omkring 1000 afskedigelser, skriver mediet.

- Jeg er meget ked af dette udfald, siger Jamie Oliver ifølge AP.

Han retter samtidig en tak mod de ansatte og restauranternes leverandører for at have lagt deres "sjæl og hjerte" i kæden i mere end ti år.

- Jeg erkender, at det er en meget vanskelig situation for alle, siger han.

Jamie Olivers restauranter har tidligere været truet af konkurs.

Men det er hidtil blevet afværget, fordi tv-kokken og kogebogsforfatteren er trådt til med økonomisk nødhjælp.

43-årige Jamie Oliver har været et stort navn inden for kokkegenren siden 1999, da hans program "The Naked Chef" slog igennem på britiske BBC.

I 2008 introducerede han konceptet "Jamie's Italian", og ambitionen var at servere mad med fokus på gode råvarer og dyrevelfærd.

Men en kender af det britiske restaurantmarked stiller ifølge BBC spørgsmålstegn ved, om Jamie Oliver har formået at følge med tiden.

- Hvis man skal være en succes i denne branche, så kræver det konstant udvikling. Lige fra menuer, udvalg af drinks og til den måde, du interagerer med kunderne på, siger Simon Mydlowski til BBC.

Dertil kommer, at forbrugerne tilsyneladende har ændret vaner.

I årets første tre måneder har britiske restauranter ifølge Reuters registreret et fald i antallet af gæster.

Der har været fem millioner færre restaurantbesøg, og salget ligger seks procent lavere sammenlignet med sidste år.

Kunderne søger i højere grad mod fastfood-koncepter og tjenester som Just Eat, skriver Reuters.

/Reuters