16. december 2017
I Israel er der vrede over en Unesco-resolution, der ifølge israelerne blokerer for, at jøder kan få adgang til betydningsfulde steder i Jerusalem.
I Israel er der vrede over en Unesco-resolution, der ifølge israelerne blokerer for, at jøder kan få adgang til betydningsfulde steder i Jerusalem.
Foto: Scanpix/Jacques Demarthon
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Israel vil også have skilsmisse fra Unesco

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Israel vil også have skilsmisse fra Unesco

Netanyahu lovpriser USA's beslutning om at trække sig ud af Unesco. Israel gør klar til at gå samme vej.

Verden - 12. oktober 2017 kl. 19:10
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, siger, at han har givet ordrer til, at Israel gør klar til at følge i USA's fodspor og melde sig ud af Unesco.

- Premierministeren har instrueret udenrigsministeriet i at forberede, at Israel kan trække sig ud af organisationen samme med USA, lyder det i en meddelelse fra Netanyahus kontor.

arrow Læs også: USA trækker sig ud af Unesco

Få timer inden havde det amerikanske udenrigsministerium meddelt, at USA trækker sig ud af FN's organisation for uddannelse, videnskab, kultur og information.

Den israelske premierminister lovpriser Trumps beslutning om at lade USA forlade Unesco.

- Det er en modig og moralsk beslutning, fordi Unesco er blevet et absurd teater, og fordi det forvrænger historien i stedet for at bevare den, siger Netanyahu.

I de seneste år har Israel flere gange hævdet, at Unesco er partisk i konflikter, der handler om adgang til kulturelt eller religiøst vigtige steder i Jerusalem og i de palæstinensiske områder.

Regeringen i Washington har flere gange kritiseret Unesco for at have vedtaget resolutioner, som amerikanerne anser for at være antiisraelske.

USA holdt op med at betale til Unesco i 2011, da organisationen optog Palæstina som medlem.

Israel og USA var blandt de kun 14 medlemslande ud af 194, der for seks år siden stemte imod at lade Palæstina blive medlem.

Unesco er især kendt for arbejdet med at bevare og værne om verdens kulturarv. Men organisationen arbejder også med en række andre spørgsmål som blandt andet hadforbrydelser, trusler mod journalister, modarbejde propaganda og udbrede fred og sikkerhed.

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk