24. januar 2019
Irans præsident, Hassan Rouhani, siger i en tv-tale, at Trump har fejlet i sine forsøg på at undergrave atomaftalen med Iran. Han ses her ved en anden lejlighed.
Irans præsident, Hassan Rouhani, siger i en tv-tale, at Trump har fejlet i sine forsøg på at undergrave atomaftalen med Iran. Han ses her ved en anden lejlighed.
Foto: Scanpix/Ho/arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Irans præsident: Trump har ikke undergravet atomaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Irans præsident: Trump har ikke undergravet atomaftale

Trods amerikanske forsøg står atomaftalen med Iran som en langvarig succes, siger Hassan Rouhani.

Verden - 14. januar 2018 kl. 08:31
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har forsøgt at underminere en atomaftale mellem en række stormagter og Iran. Men det har slået fejl.

Sådan lyder det søndag morgen dansk tid fra den iranske præsident, Hassan Rouhani, i en tv-tale på iransk stats-tv. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Den amerikanske regering har fejlet i forsøget på at underminere atomaftalen. På trods af sit nylige forsøg er det mislykkedes for Trump at undergrave aftalen, siger Rouhani ifølge Reuters.

- Aftalen er en langvarig sejr for Iran.

I 2015 indgik Iran en aftale med USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Kina, Rusland og EU.

I grove træk går aftalen ud på, at Iran afvikler centrale dele af sit atomprogram. Til gengæld fjernes nogle af omverdenens sanktioner mod landet.

Fredag stillede Donald Trump et ultimatum til de europæiske partner: Enten skal "forfærdelige fejl" i aftalen udbedres, ellers trækker USA sig ud.