24. maj 2019
Fredag 28. september blev hovedtrafikårer i hele landet lukket ned, da man frygtede et angreb fra iranske spioner i Danmark.
Fredag 28. september blev hovedtrafikårer i hele landet lukket ned, da man frygtede et angreb fra iranske spioner i Danmark.
Foto: Nils Meilvang/arkiv/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Iran beskylder Israel for at stå bag attentatforsøg i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iran beskylder Israel for at stå bag attentatforsøg i Danmark

Ifølge Iran forsøger Israel at skabe splid mellem Iran og EU ved at orkestrere attentatforsøg i Danmark.

Verden - 05. november 2018 kl. 10:20
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er tale om en israelsk konspiration, når Iran bliver beskyldt for at stå bag attentatforsøg på iranske oppositionsfigurer i Danmark.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ifølge den iranske sikkerhedsminister, Mahmoud Alavi, blev attentatforsøget planlagt af Israel i et forsøg på at skade Irans forhold til EU. Hans anklage faldt under et interview med iransk stats-tv mandag.

arrow Læs også: Truede iranere er anholdt og sigtet for billigelse af terror

Alavi uddyber ikke sin konspiration, men kalder det et komplot udviklet af "det zionistiske regime".

I sidste uge afholdt Politiets Efterretningstjeneste (PET) et pressemøde om den store politiaktion, der lukkede broer og motorveje i hele landet 28. september.

PET meddelte, at aktionen blev iværksat, fordi man frygtede, at den iranske efterretningstjeneste var i gang med at udføre sine attentatplaner og dræbe en herboende iraner i Ringsted.

Ifølge The Jerusalem Post var det informationer fra den israelske efterretningstjeneste Mossad, som førte til anholdelsen af en mistænkt norsk statsborger med iransk baggrund i Göteborg 21. oktober.

Manden er varetægtsfængslet i Danmark frem til 8. november. Han er sigtet for at have sat "iransk efterretningstjeneste i stand til at virke i Danmark". Desuden sigtes han for at have taget del i forberedelserne til et attentat.

Ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) skal målet for det planlagte attentat have været tre iranere, som bor i Ringsted. De tre tilhører Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz (ASMLA), som kæmper for selvstændighed i et område i Iran.

ASMLA stod angiveligt bag et stort terrorangreb mod en militærparade i den iranske by Ahvaz i september. 25 personer mistede livet.

arrow Iranske attentatplaner i Ringsted overgik politikernes fantasi
04. november 2018 kl. 01:32 Opdateret: kl. 20:03
arrow Mistænkt i attentatsag var efterlyst i to uger før anholdelse
31. oktober 2018 kl. 16:24 Opdateret: kl. 16:26
arrow Truede iranere i Ringsted kæmper for løsrivelse fra Iran
31. oktober 2018 kl. 13:37 Opdateret: kl. 13:38